Mikä muuttui Göteborgissa?

Edellisen blogini viimeisin postaus oli vielä Göteborgista, mutta sen jälkeen alkoi pitkä blogihiljaisuus. Mua on vaivannut paljon se, että en oo avannut tarkemmin syitä sille, miksi päätettiin jättää meidän melko hyvin alkanut elämä Göteborgissa. Tänään aion kertoa teille tarkemmin siitä, että mikä meidät sai ottamaan takapakkia ja muuttamaan vielä takaisin Maltalle – ainakin toistaiseksi.

Ihana 2019

Vuoden 2018 joulukuussa olin valmistautunut hyvästelemään Maltan kokonaan. Irtisanoin työpaikkani ja vuokrasopparini, ja olin enemmän kuin valmis jättämään kaiken taakse ja toivottamaan tervetulleeksi kaiken uuden, mitä vuosi 2019 toisi tullessaan. Kokonaisuudessaan tuo vuosi toi paljon, ja se tulee olemaan varmasti aina mun elämäni yksi parhaimmista vuosista. 

Alkuvuodesta lähdettiin meidän miltei kolmen kuukauden reissulle Aasiaan yhdessä poikaystäväni kanssa. Matkan jälkeen palattiin molemmat omiin kotimaihimme, itse menin Suomeen ja Emil Ruotsiin. Tästä alkoi pieni etäsuhde-rumba, minkä vuoksi olin osan keväästä ja kesästä Suomessa ja osan Ruotsissa. Tuo kesä oli kyllä ihana vaikka elinkin jatkuvasti matkalaukkuelämää ja olihan se hankalaa olla aina melkein kuukausi erossa toisistaan. 

Tuntui tosi hassulta olla pidempi aika Suomessa. Muistatte varmaan, että sanoin pari postausta takaperin tuntevani oloni melko ulkopuoliseksi Suomessa ollessa. Tällöin tunne tuli voimakkaampana kuin koskaan, ja oli tosi kummallista ettei ollut enää paluulippua takaisin ‘’kotiin’’ Maltalle. Ajan kanssa totuin kuitenkin ajatukseen, ja olin ikionnellinen että sain viettää aikaa mun perheen kanssa, mikä on jäänyt tosi vähälle viimeisten vuosien aikana. Työttömyys ja epätieto tulevaisuudesta oli kuitenkin melko stressaavaa, mutta asia korjaantui onneksi toukokuussa kun sain töitä ja sain tehdä niitä vielä etänä mistä tahansa. 

Etätyöt teki Ruotsissa ramppaamisen helpommaksi. Oon muutaman kerran käynyt Tukholmassa, mutta sen tarkemmin en ollut aiemmin Ruotsiin tutustunut. Tämä oli täydellinen hetki testata sitä, että näkisinkö itseni asuvan Ruotsissa vielä lähitulevaisuudessa. Myöhemmin poikaystäväni sai opiskelupaikan, ja silloin varmistui että me muutettaisiin heti seuraavana syksynä Göteborgiin. Oltiin tästä tosi innoissamme. 

Kulttuurishokki ja työtarjous 

Meidän arki alkoi rullaamaan tosi hyvin Göteborgissa. Ruotsissa ja etenkin suuremmassa kaupungissa asuminen erosi Maltalla asumisesta tosi paljon, mikä toi sekä kivaa vaihtelua että uutuudenviehätystä. Meillä oli ihana kämppä lähellä keskustaa, mulla oli etätyö ja Emilillä opiskelupaikka. Kaikki oli siis miltei täydellistä. 

Myöhemmin meille kuitenkin iski se tuttu kulttuurishokki. Meidän elämä erosi ehkä liikaa meidän viimeisimmistä vuosista ja alettiin molemmat ikävöimään Maltaa sitä myöntämättä. Mua alkoi ahdistaa etätyöskentely, ja poikaystävälleni tuli samaan saumaan vielä hyvä työtarjous suoraan Maltalta mistä oli vaikea kieltäytyä. Mulle oli oikeastaan helpompi lähteä takaisin Maltalle meidän toimiston sijainnin takia, ja näin pääsisin tekemään töitä yhdessä työkavereiden kanssa.

Palloteltiin tätä ajatusta päivittäin miltei kuukauden ajan, ja voin sanoa, että tuo on yksi vaikeimmista päätöksistä mitä ollaan yhdessä tehty. Tuntui tosi pahalta jättää juuri aloitettu elämä Göteborgiin, mutta toisaalta ikävä Maltaa oli kova, ja meistä tuntui ettei oltu ihan vielä valmiita tuon maan kanssa. Päätettiin siis pakata kamat, irtisanoa vuokrasopimus ja varata lennot Maltalle vain 4 kuukauden Ruotsissa asumisen jälkeen.

Tauko tekee aina hyvää 

Kun aloin suunnittelemaan muuttoa pois Maltalta, olin tähän saareen aika väsähtänyt. Mua ahdisti se, että olin viettänyt täällä niin monta vuotta elämästäni sekä ajatus siitä, että niin paljon oli vielä näkemättä. Halusin myös muuttaa lähemmäksi omaa perhettä, olipa se sitten Ruotsi tai mikä tahansa muu Euroopan maa. Tuolloin kuitenkin tiesin jo valmiiksi, että Suomeen en olisi muuttamassa. 

Meidän koko viime vuosi oli aikamoista hulabaloota. Matkustettiin ensin Thaimaassa, Singaporessa, Filippiineillä, Indonesiassa, ja näiden kaiken lisäksi vielä matkustin muutamaan otteeseen Ruotsiin ja Maltalle. Kaikki matkustelu oli aika väsyttävää, ja oli ihanaa päästä asettumaan vihdoin ja viimein aloilleen.

Kun päästiin takaisin Maltalle, kaikki tuntui aika tutulta ja turvalliselta joten asettumiseen ei mennyt kauaa aikaa. Löydettiin asunto melko nopeasti, ja kaikki oli aika helppoa juuri siitä syystä, että täällä on asunut jo monta vuotta aiemmin. Oli ihanaa nähdä kaikki ihmiset joita oli ollut kova ikävä, ja nauttia jälleen auringosta ja tästä lämmöstä. 

Musta tuntuu että me tarvittiin vuoden tauko tästä pienestä saaresta. Kun täällä on pidemmän aikaa, alkaa tuntua että elää kuplassa ja pienetkin asiat alkaa helposti käymään hermoille. Nyt ne ärsyttävät asiat eivät kuitenkaan tunnu enää niin kamalilta, ja osaa taas arvostaa niitä Maltan ja Etelä-Euroopassa asumisen hyviä puolia. 

Kaikesta huolimatta Göteborg on kuitenkin sellainen paikka, mihin haluaisin muuttaa jonain päivänä takaisin. Ehdin tutustua siihen kaupunkiin neljän kuukauden aikana aika hyvin, mutta niin paljon jäi myös kokematta. Se että milloin muutto tapahtuu, en osaa sanoa. Haluan nyt nauttia vielä Maltasta, ystävien seurasta sekä siitä, että saan tehdä töitä ihanien ihmisten kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *