Suomiloma

Heippa <3

Mun kahden viikon loma oli näköjään myös loma täältä blogin puolelta, mutta nyt haluan jatkaa sitä samaa postaustahtia kuin aiemminkin. Olisin halunnut postailla myös paikan päältä, mutta ajattelin että olisi parempi olla nyt kokonaan avaamatta läppäriä ja antaa selän ja niskojen rauhoittua ja nauttia lomasta.

Pääsin lähtemään heinäkuun lopulla kahdeksi viikoksi Suomeen, mikä teki mut erittäin onnelliseksi. Tiedän ettei matkustaminen ole tällä hetkellä mikään itsestäänselvyys ja mulla kävi tuuri että Maltan ja Suomen tartunnat ovat olleet hetken aikaa molemmat melko minimissä ja näin myös uskalsin lähteä kohti kotia. Jos tilanne olisi ollut eri, en olisi välttämättä uskaltanut lähteä. Maltalla säännöt saattavat vaihtua ja pahemman tilanteen vallittaessa en olisi välttämättä päässyt tänne enää takaisin – ainakaan ilman karanteenia.

Tässä postauksessa kerron enemmän kuulumisia, ja tietenkin sen että mitä ehdin tehdä kahden viikon aikana Suomessa. Kaksi viikkoa hurahti aika nopeasti eri sijainneissa, kuten kotona Ähtärissä, siskojen luona Jyväskylässä ja veljen luona Tampereella.

Se mitä mulla on tietenkin eniten aina ikävä on oma koti ja perheen kanssa hengailu. Tällä Suomilomalla päätin jo etukäteen, että aion nauttia vain läheisten seurasta ja koittaa rentoutua ilman sen suurempia suunnitelmia. Mä oon nimittäin miltei joka kerta buukannut melkein kaikki mun päivät ihan täyteen, ja se on tuntunut vuosi vuodelta aiempaa stressaavalta. Nykyään lähtiessäni Suomeen haluan vain rauhoittua ja katsoa joka päivä vain erikseen että mitä haluaisin seuraavaksi tehdä.

Alkuloma oli ehkä hieman kiireisempi kuin loppuloma. Meidän miltei koko perhe kokoontui kotiin ja kävin tässä samalla moikkailemassa myös muutamaa kaveria. Käytiin kajakoimassa meidän järvellä, testaamassa Ähtärin uusi saunaravintola Kiulu sekä tietenkin shoppailemassa Keskisellä. Näin myös isovanhempia, joita mulla oli ollut myös tosi kova ikävä.

Mä rakastuin Aasian reissulla kajakointiin, ja halusin tietenkin kokeilla sitä myös Ähtärissä. Vuokrattiin kajakit vähän yli pariksi tunniksi, ja voin sanoa että se oli samalla niin rentouttavaa mutta myös melko raskasta. Kierrettiin meidän järvellä vain muutama eri paikka, jolloin sade yllätti meidät ja oli pakko lähteä takaisin rantaan. Kastuttiin läpimäräksi mutta kokemus oli aivan loistava. Suosittelen jos seikkailumieltä riittää.

Kiulu oli myös oikein positiivinen kokemus. Tänä kesänä Ähtäriin avattiin oma saunaravintola jota halusin tietenkin päästä heti kokeilemaan. Sijainti on niin kaunis, rakennus upea ja ruoka aivan sairaan hyvää. Kävin siellä kahdesti syömässä ja otin tylsänä molemmilla kerroilla saman annoksen: vegeburgerin. Ja se oli kyllä kieltämättä yksi parhaista vegeburgereista jonka oon syönyt!

Suunnittelin loman alussa että olisin treenannut, joogannut ja syönyt terveellisesti. Voin sanoa että Suomilomalla tuollaiset suunnitelmat voi kyllä haudata samantien. Suomen ruoka on vaan yksinkertaisesti niin hyvää, että siinä ei pystynyt paljoa jarruttelemaan kun kaikki hyllyt notkui kaikenlaisia herkkuja ja jossain oli aina tarjolla jotain hyvää ruokaa. En tarkoita että söin tosi epäterveellisesti. Söin ehkä vain pikkuisen liikaa ja olokin oli välillä sen mukainen. Mutta joo, onpahan nyt kuitenkin otettu myös suomalaisista herkuista kaikki irti!

Kaksi päivää vierähti myös Jyväskylässä. Mun kaikki kolme siskoa asuu siellä, ja niin mäkin varmaan asuisin jos en olisi silloin 19-vuotiaana päätynyt mun eri poluille. Oon viettänyt kaupungissa aikaa miltei koko ikäni, ja sinne on aina yhtä kivaa ja kotoisaa palata.

Yksi päivä meni tietenkin shoppaillessa. Mulla oli tällä reissulla mukana vain käsimatkatavarat, joten en pystynyt paljoa törsäämään. Päivitän joka kerta Suomessa käydessä mun alusvaatevarastoa, sillä täältä Maltalta ei vain yksinkertaisesti löydy yhtä kivoja ja mukavia alusvaatteita – ainakaan mä en oo näiden useiden vuosien aikana löytynyt. Cubus on mun ykkösvaihtoehto mitä tulee alusvaatteisiin, josta kaivan aina hirveän kasan rintsikoita ja alushousuja mukaan. Lisäksi kävin pyörimässä H&M:llä, Gina Tricotissa, Bik Bokissa ja voi vitsit jos täältäkin löytyisi nuo kaikki kaupat. Olisin voinut ostaa vaikka kaiken.

Shoppailun lisäksi Jyväskylän reissu sisälsi Amarilloa, Kalpista, leffojen katselua ja Teerenpelissä istuskelua – joista mun Jyväskylä-reissut yleensä koostuukin.

Sitten koko loman huipennus, meidän sisarusviikonloppu Tampereella. Veli ja hänen tyttöystävänsä ostaa meille joka vuosi joululahjan, joka sisältää jonkin aktiviteetin. Tänä vuonna meillä oli juhlavuosi, sillä vietettiin tällainen viikonloppu jo kymmenettä kertaa. Aiempina vuosina ollaan käyty esimerkiksi kiipeilemässä, risteilyllä, värikuulasodassa, mökkeilemässä ja tänä vuonna vuorossa oli kuplajalkapalloa sekä mökkiolympialaisia.

Vietettiin Tampereella koko viikonloppu, ja oltiin varattu huoneistot Holiday Clubin kylpylähotellista. Meitä oli melko suuri porukka, oli kaikki sisarukset, avecit, siskon lapset sekä yksi koira. Kaikki kuitenkin mahtui hyvin, ja huoneistot oli ihanat ja viihtyisät.

Kuplis on ehkä yksi hauskimmista lajeista minkä oon kokenut. Mulle tuli yllätyksenä miten rankkaa se on, ja miten vaikea sitä palloa on potkia sieltä kuplan sisältä. Mut taklattiin useaan otteeseen, ja ylös nousemin kävi voimille. Meidän peliin osui tosi hyvät kelit, mikä ei ollutkaan niin hauska juttu siellä pallon sisällä. Meistä jokainen hikoili läpimäräksi ja juomataukoja piti ottaa ehkä viiden minuutin välein. Pelattiin tytöt vastaan pojat, ja voitte ehkä arvata kumpi tiimi voitti – vaikka meillä tytöillä olikin kahden pelaajan ylivoima. Superhauska kokemus, jota haluan ehdottomasti kokeilla vielä joskus uudelleen!

Ilta jatkui mökkiolympialaisilla hotellin viereisessä puistossa. Jokainen tiimi oli keksinyt lajeja, joita sitten käytiin läpi useita tunteja. Oli kananmunanheittoa, sanojen muodostamista sekä hieman älyä vaativia tehtäviä. Loppuillasta vietiin vielä meidän suvun nuorin Tampereen yöelämään. Tosi onnistunut viikonloppu ja en malta odottaa mitä ensi vuonna on vuorossa!

Aivan niinkuin jo instapostauksessa mainitsinkin, yleensä vietän Suomessa vain maksimissaan 1,5 viikkoa. Se on ollut yleensä se aika, minkä jaksan siellä olla ja sitten oon halunnut aina lähteä takaisin Maltalle omaan arkeen. Tällä kertaa kuitenkin tuntui siltä, että kaksi viikkoa ei meinannut edes riittää. Oli niin ihanaa viettää aikaa kotona perheen kanssa, ja kesä ja sen raikkaus teki lähdöstä vieläkin vaikeampaa. Oon kyllä tosi etuoikeutettu että pääsin sinne myös tänä kesänä, sillä keväällä tuo tuntui vielä kaukaiselta ajatukselta.

Kiitos Suomi <3 Seuraavaan kertaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *