Elämä ulkomailla Lifestyle

Kiitos Malta

Nyt muutosta on kaksi päivää ja ollaan viimein päästy rauhoittumaan meidän uuteen kotiin. Ennen kuin kerron Ruotsi-elämästä tarkemmin, halusin tulla pyhittämään vielä yhden postauksen kokonaan Maltalle.

Tällä kertaa muutto ei aiheuttanut mussa mitään kummoisia tunteita. Kaikista haikeimmat tunteet oon käsitellyt jo silloin pari vuotta sitten viime muuton yhteydessä, mutta silloin jotenkin ymmärsin että paluumuutto voisi olla vielä mahdollinen. Nyt oon kuitenkin luvannut itselleni että Maltalle en tule enää muuttamaan, vaan jos joskus Etelään muutan, se tulee olemaan jossain muualla päin maailmaa. 

Malta on ollut mun koti tosi suuren osan mun elämästä, enkä olisi koskaan ajatellut jääväni sinne niin pitkäksi aikaa. On hassua että oon kasvanut ‘’aikuiseksi’’ siinä ympäristössä Suomen sijaan. Tottakai kuvittelin olevani tuolloin 19-vuotiaana jo aikuinen, mutta näin jälkikäteen ajateltuna musta tuntuu että en oo sitä vieläkään. Milloinhan me kaikki loppupeleissä edes kasvetaan aikuiseksi? 

Suurimmat syyt muuttoon

Vaikka Malta on ollut mun koti niin pitkään, niin nää viimeisimmät vuodet on saanut mut tosi levottomaksi. Musta tuntuu että maailmassa on niin paljon enemmän nähtävää kuin pienen pieni saari, ja loppupeleissä siellä asuminen saattaa joskus tuntua vähän siltä että olisi jonkinlaisessa kuplassa. 

Oon ehkä aiemmin jo maininnut ne suurimmat syyt miksi halusin Maltalta lähteä, mutta mainitaan ne tässä vielä kertaalleen. Suurin syy on varmasti se, että haluan olla mahdollisimman lähellä mun perhettä. Mua ahdistaa ajatus siitä että näen mun kaikista rakkaimpia läheisiä vain pari kertaa vuodessa. Nuorempana tätä en tavallaan edes osannut ajatella ja olin ehkä myös hieman itsekäs, mutta tänä päivänä haluaisin viettää aikaa mun perheen ja lähimpien ystävien kanssa niin paljon kuin mahdollista. Suomeen en pääse enkä toisaalta haluakaan päästä muuttamaan, joten Ruotsi oli enemmän kuin loistava vaihtoehto. Toisena suurimpana syynä on se, että haluan asettua enemmän aloilleen, hommata pidempi aikaisemman kodin ja alkaa rakentamaan elämää uuteen paikkaan jossa tiedän viettäväni useamman vuoden omasta elämästäni. Malta se ei ole, joten sen on oltava jossain ihan muualla.

Malta on ja tulee olemaan mun elämässä tärkeä paikka, johon haluan päästä vierailemaan monta kertaa uudelleen. Musta tuntuu että Malta tulee myös aina olemaan se asia mitä tuun fiilistelemään kaikista eniten – onhan kyseessä kaikki huikeimmat vuodet mun nuoruudesta. Jos mua pyydettäisiin kertomaan kolme asiaa mikä on ollut parasta Maltalla asumisessa, vastaisin joka kerta nämä seuraavat: 

Kaikki ihmissuhteet – niin positiiviset kuin negatiiviset

Ei varmaan tule yllätyksenä, että oon tutustunut tämän miltei kuuden vuoden aikana moniin erilaisiin ihmisiin. Oon rakastunut, oon solminut uusia ystävyyssuhteita ja joutunut myös vaikeisiin tilanteisiin eri ihmisten kanssa. Oon eronnut pitkästä suhteesta, ja joutunut pistämään välejä poikki mulle tärkeiden ihmisten kanssa. Oon elänyt ihan parasta kämppiselämää ja oon myös asunut elämäni ensimmäistä kertaa oman poikaystävän kanssa. Oon löytänyt ystäviä monista eri maista ja oon varma että ne tulee kantamaan vielä pitkälle. Parasta on tietenkin se, että oon löytänyt täältä sellaisen ihmisen jonka kanssa voin muuttaa uuteen maahan ja rakentaa siellä uutta tulevaisuutta yhdessä. 

Henkinen kasvu, itsenäisyys ja itsestään huolehtiminen

Olisin varmasti kasvanut henkisesti missä ikinä olisin ollutkaan (toivottavasti :D) mutta musta tuntuu että ulkomaille muuttaminen, englannin kielen puhuminen sekä itsestään niskasta kiinni ottaminen on tehnyt musta just sellaisen ihmisen jollainen haluankin olla. Oon todella itsenäinen, otan vastuun omista teoistani ja osaan huolehtia omista asioistani. Luotan itseeni ja omiin taitoihin, ja oon onnellinen että oon löytänyt sellaisen paikan missä tykkään työskennellä. Saattaa kuulostaa aika yksinkertaiselta, mutta mun mielestä nämä kaikki asiat ei ole aina itsestäänselvyys. Lyhyesti sanottuna että oon 100x itsevarmempi mitä mä olin nuorempana, ja se on yksi parhaimmista asioista mitä mulla on täältä jäänyt käteen. 

Juhlat, muistot ja erilaiset tapahtumat 

Meinasin kirjoittaa tähän kolmanneksi että aurinko ja lämpö, mutta sitä ennen mun kärkikolmikkoon mahtuu kuitenkin vielä kaikki ne muistot mitä oon täältä ehtinyt kerätä. Cafe Del Mar bileet, Paceville yöt, biitsipäivät ja erilaiset työtapahtumat on antanut mulle tosi paljon erilaisia muistoja ihanien ihmisten kanssa. Kaikki ravintola-illalliset, rauhalliset iltakävelyt strandilla ja kavereiden kanssa tehdyt reissut kuuluu myös tähän kategoriaan. Tämä kaikki menee kyllä aika paljon samaan kastiin tuon ensimmäisen kohdan kanssa, koska nämäkään asiat eivät olisi olleet niin kivoja ilman mun parhaimpia ystäviä ja muita ihania ihmisiä jotka oon täällä tavannut. 

Kiitos Malta ja kiitos kaikki ihanat ihmiset ❤️ Nyt on (jälleen) aika siirtyä kohti uusia tuulia ja katsoa miten elämä lähtee taas käyntiin täällä Ruotsissa. Oon NIIN innoissani.

Ensi postauksessa kerron tarkemmin meidän asumiskuvioista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Me aletaan nyt tekemään tacoja ja katsomaan leffaa. Ihanaa lauantai-iltaa kaikille, missä päin maailmaa olettekaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *