Elämä ulkomailla Lifestyle

5 faktaa mun arjesta Ruotsissa

Jälleen onnistunut viikko ja viikonloppu takana. Ollaan nyt oltu Ruotsissa parisen viikkoa vaikka musta tuntuu että Maltalta lähdöstä olisi jo kauemmin. En ainakaan vielä oo kertaakaan ikävöinyt Maltaa kavereita lukuun ottamatta. Täällä on niin ihanaa ja oon tosi innoissani mitä tulevaisuus tuo täällä tullessaan.

Käytiin tänään mun poikaystävän kanssa Göteborgissa verestämässä viime vuoden muistoja. Täältä Varbergista pääsee kätevästi junalla suoraan Göteborgiin, ja matkassa kestää alle tunti. Ollaan oltu tosi hemmoteltuja näiden kelien kanssa, sillä koko viime viikko on ollut tosi aurinkoinen tämä päivä mukaan lukien. Otettiin tästä aurinkoisesta päivästä kaikki irti, sillä musta tuntuu että meidän onni kääntyy pian kun ne syksyn myrskyt iskee myös tänne Ruotsin länsi rannikolle.

Kuljeskeltiin ympäri keskustaa, poikettiin muutamassa kaupassa ja käytiin syömässä Spanska Köket -nimisessä ravintolassa. Oli ihanaa käydä jälleen Göteborgissa ja nähdä millaisia fiiliksiä tuosta paikasta tulee, sillä meidän paluumuutto tuohon kaupunkiin ei ole enää kovinkaan kaukana.

Ja jotta pääsette lukemaan enemmän mun arjesta, ajattelin listata tähän alle 5 random faktaa. Enjoy!

Takki Stradivarius » Mekko Asos » Kengät DinSko

  1. Hommasin salikortin Nordic Welness:ille ja oon niin rakastunut siihen paikkaan. Mun on jotenkin niin vaikea käsittää miten täysin uusi ja niin valtava kuntosali voi olla miltei puolet halvempi kuin se missä kävin Maltalla. Tottakai perinteinen kuntosali ja hotellin sali on aivan eri asioita, mutta hämmästyttää silti. Enivei, sain niin paljon treenimotivaatiota ja en malta odottaa että pääsen uudelleen treenaamaan!

2. Mua aluksi jännitti kotona työskenteleminen, mutta mun on pakko sanoa että se toimii tällä hetkellä tosi hyvin. Sain lainaan näytön ja näppäimistön ja teen töitä päivät pitkät meidän keittiön pöydällä välillä syksyn kellastuttamia lehtiä ulos katsellen. Jotenkin tuntuu että keskittyminen on paljon helpompaa kuin on vain iso näyttö. Kannattaa testata jos teet pelkällä läppärillä töitä!

3. Mä en omista oikeastaan mitään talvivaatteita – vielä. Heti seuraavan palkkapäivän jälkeen aionkin suunnata kaupoille ja ostaa mahdollisimman lämpöisiä vaatteita sekä sisä – että ulkokäyttöön. Mun ostoslistalla on ainakin talvitakki, pipo ja jotain lämpöisiä kotivaatteita. Onneksi nyt ainakin vielä toistaiseksi pärjää vähemmillä vaatteilla.

4. Sain pyörän lainaan ja mun mielestä pyöräily on ihan parasta. En oo pyöräillyt moneen vuoteen (viime vuotta lukuun ottamatta) koska Maltalla se on aika mahdotonta. On niin kiva päästä paikasta paikkaan niin nopeasti ja siinä tulee hyvä treeni samalla. Tiedän että tää mun hehkutus kuulostaa hölmöltä mutta pyörällä ajaminen on yksi niistä asioista mitä mulla on ollut Etelässä asuessa ikävä.

5. Ajattelin mennä jossain vaiheessa SFI (Svenska för invandrare) -kurssille, koska haluan oppia ruotsia mahdollisimman hyvin ja nopeasti. Ymmärrän toki tosi paljon mutta mun on tosi vaikea aloittaa se itse puhuminen. Jos sulla on kokemuksia uuden kielen oppimisesta, mulle saa aina lähettää vertaistukea minkä kanavan kautta tahansa!

Nyt leffan pariin ja valmistautumaan uuteen viikkoon. ❤️ Ajattelin muuten seuraavassa postauksessa reagoida mun vanhoihin blogikuviin. Selailin sitä tänä viikonloppuna ja sieltä löytyi taas sellaisia aarteita että oksat pois.

Ihanaa sunnuntai-iltaa teille! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *