Asut & Tyyli Elämä ulkomailla Lifestyle

Lemppari trenssi + kuulumisia

Moi ❤️

Ollaan asuttu Ruotsissa nyt kuukausi, vaikka totta puhuen musta tuntuu että oltais oltu täällä paljon kauemmin. Jälleen toiselle puolelle Eurooppaa muuttamisen tuoma kulttuurishokki ei oo ainakaan vielä päässyt yllättämään, ja kaikki on mennyt oikeastaan melko sujuvasti. Täällä on jotenkin tosi ihania ihmisiä, jotka on saanut mut tuntemaan itseni tervetulleeksi. Olipa sitten kyseessä mun poikaystävän läheiset tai tuntemattomat ihmiset, tuntuu että kaikki on tosi lämminhenkisiä ja huomaavaisia.

Parasta Ruotsiin muuttamisessa on ollut ehdottomasti se, että mulla on niin paljon rauhallisempi olo kuin aiemmin. Tuntuu että Maltalla mun pää oli jotenkin tosi pyörällä, ja vaikka siellä ei tullut koronan takia paljoa tehtyä, tuntuu silti että siellä oli niin paljon myös niitä stressaavia asioita. Luokittelen itseni melko herkäksi ihmiseksi, joten kaikki melu ja liiallinen säätäminen vaikuttaa mun energiaan huomattavasti.

Toisena parhaimpana asiana mun täytyy mainita luonto. Käytiin eilen mun poikaystävän ja hänen äitinsä kanssa pienellä metsäretkellä ja vitsit miten rentouttavaa oli pyöriä synkässä metsäsässä ja hengittää raikasta ilmaa. Ainakin siihen asti retki oli rentouttava kunnes nähtiin villisikojen runnelemia kantoja ja alettiin kuumottelemaan jos ne pyörii jossain lähistöllä. No, selvittiin ehjänä perille ja ilta jatkui takkatulen ääressä viinilasi kädessä. Oli niin ihana perjantai ❤️

Asiat joihin mulla kestää tottua on varmasti jatkuva sade, kylmä merituuli, kuiva iho sekä pimeys. On itsestäänselvää että kaikissa Euroopan maissa sataa huomattavasti enemmän kuin Maltalla, mutta jotenkin mun on tosi hankala sisäistää se että aurinko ei paista enää joka päivä. Maltalla on tottunut auringon porotukseen vuoden ympäri, ja täällä aurinko saattaa paljastaa itsensä vain kerran parissa viikossa. En kuitenkaan valita, sade tuo jotenkin kivaa raikkautta ilmaan ja on kivempi istua sisällä ja tehdä eri juttuja kun ei tarvitse tuntea morkkista hyvästä säästä ja sisällä kököttämisestä. Tuon kylmän merituulen (johon en Etelä-Pohjanmaalla syntyneenä ja asuneena ole tottunut) voisi jättää kokonaan pois. Jos saan valita sateen ja tosi voimakkaan tuulen väliltä, valitsen sateen koska tahansa.

Muista asioista en sitten osaa enkä halua vielä valittaa.

Ostin tän kuvissa olevan trenssin viime kesänä Vero Modasta alennusmyynneistä 14 eurolla. Jätin sen kuitenkin Suomeen, sillä en jaksanut raahata sitä Maltalle kun en halunnut enää yhtään lisää vaatteita mun muuttotavaroihin. En oo kuitenkaan saanut karistettua tätä takkia mun mielestä tänä syksynä, ja tästä syystä pyysin mun äitiä lähettämään sen mulle tänne Ruotsiin. Postituskulut tuli kalliimmaksi kuin itse takki (n.24e), joten nyt mun on käytettävä tätä jatkuvasti ja niin kauan kuin vain tarkenee. Ei siinä, tykkään tästä takista ihan mielettömästi ja tää on ihanaa vaihtelua mun vihreälle trenssille jota oon käyttänyt jo useamman vuoden ajan. Oon muutenkin aina ollut pitkien takkien perään, ja en itseassa omista yhtäkään lyhyttä takkia mun farkkutakkia lukuunottamatta.

Mun viikoilla on yleensä aina sama rytmi päiväsaikaan: herään, joogailen, syön aamupalan, teen töitä ja lähden treenaamaan. Tästä syystä viikolla tulee harvemmin laittauduttua ja viikonloppuna teen sen vaikka lähdettäisiin vain käymään kaupungilla tai kaupassa. Mulle meikittömyys on täysin ok ja siksi vietänkin suurimman osan ajastani ilman meikkiä mutta välillä on kyllä kieltämättä kiva vähän laittautua ja näyttää nätimmältä. Hiusten kanssa mulla on sama juttu, viikolla ne saa aina levätä lämpökäsittelyltä ja viikonloppuna joko suoristan tai kiharran ne. Näistä ei tosin aina oo apua, sillä mun suoristetut hiukset kihartuu samantien kosteassa ilmassa niin kuin kuvista voitte huomata.

Meni taas vähän höpöttelyksi tää koko postaus. Ajattelin, että tällainen kuulumisten kertominen voisi kuitenkin olla kiva tähän väliin kun oon kaksi edellistä kertaa tehnyt pari erikoispostausta. Tänä vuonna ei tule juhlittua Halloweenia ollenkaan mutta aion kuitenkin sytyttää kynttilät iskän ja ukin muistoille. Illemmalla suunnataan kavereiden luokse pelailemaan ja ihan vaan hengailemaan. Ihanaa lauantai-iltaa ja Halloweenia kaikille ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *