Lifestyle

Loppuvuoden suunnitelmat

Jotenkin tosi hassua että eletään jo marraskuun puolta väliä. Aika menee tosi nopeasti ja on jotenkin tosi outoa ajatella että oon ehtinyt tänä vuonna muuttaa Ruotsista Maltalle ja sieltä takaisin. Moni sanoo että tää vuosi on tuntunut menevän tosi hitaasti mutta musta tuntuu että tää on mennyt ihan älyttömän nopeasti. Se kuitenkin johtuu varmaan siitä, että tää vuosi on ollut niin erilainen muihin vuosiin verrattuna eikä sellaisia kohokohtia ole ollut oikeastaan ollenkaan. Oon saanut kerättyä tosi hyviä muistoja mutta sellaiset isommat ja mieleenpainuvat tapahtumat puuttuu kokonaan. En kuitenkaan höpötä tästä vuodesta sen enempää vaan säästän sille tilaa ihan omaan postaukseen. Tässä postauksessa haluan kertoa puolestaan mun tän hetken kuulumisia ja mitä oon suunnitellut vielä loppuvuodelle.

Mulle kuuluu tällä hetkellä tosi hyvää. Tunnen oloni täällä Ruotsissa tosi kotoisaksi aivan kuin oon edellisissä postauksissa jo maininnutkin, ja vaikka aika menee lähinnä töitä tehden, tuntuu että silti saa aika paljon aikaiseksi. Töiden lisäksi käyn aika paljon treenailemassa, nähdään mun poikaystävän perhettä ja kavereita ja ollaan käyty pariin kertaan nauttimassa luonnosta.

Parasta treenien puolella on varmasti ollut tanssitunnit sekä se että oon koittanut opetella käsilläseisontaa uudelleen. Oon harrastanut nuorempana sekä tanssia että telinevoimistelua, ja näiden asioiden tekeminen saa mulle niin hyvän mielen. Tällaiset asiat toimii niin hyvänä muistutuksena siitä, ettei niitä lapsuuden harrastuksia kannata missään nimessä unohtaa. Pitäisi varmaan raahata vielä mun viulu tänne Ruotsiin ja katsoa mitä siitä yli 10 vuoden soittamisesta on jäänyt mieleen. No, ehkä säästän naapureiden ja mun poikaystävän korvia ja testailen sitä vain Suomessa.

Tämän loppuvuoden suunnitelmissa on aikalailla samaa mitä oon tähänkin mennessä tehnyt. Pääsin vihdoin myös haastavammalle tasolle SFI-kurssilla ja nyt pääsen kertaamaan niitä asioita joita mun oikeasti tarvitseekin kerrata. Mua jännitti ensimmäisellä tunnilla aika paljon koska oon vielä tosi epävarma mun kieliopista. Sain kuitenkin koottua lauseita ja tulin ymmärretyksi, mikä yllätti mut positiivisesti. Tätä mä kuitenkin tarvitsen kaikista eniten, kieliopin kertausta sekä muiden kanssa puhumista. Oli myös niin virkistävää laittaa aivot työskentelemään ja alkaa taas opiskelemaan jotain. Ihan kuin olisi taas koulun penkillä.

Loppuvuoden suunnitelmiin kuuluu siis lähinnä samaa mitä aiemminkin; töitä, treenailua ja ruotsin kielen opettelua. Toivon myös että saan mun ruotsalaisen ID-kortin parin viikon sisään että pääsen hommaamaan myös ruotsalaisen pankin ja sitä kautta myös Bank ID:n jota täällä tuntuu tarvitsevan ihan kaikkialla. Joulukuun alussa pääsen sitten matkustamaan Suomeen ja mun perheen luo. ❤️

Halusin mennä tänä jouluna pidemmäksi aikaa Suomeen sekä koronan että pienen koti-ikävän takia. Oon myös siinä mielessä onnekas että voin tehdä töitä missä tahansa, ja tämän takia haluan käyttää kaiken mahdollisen ajan mun perheen kanssa olemiseen. Toivottavasti lentoja ei peruta ja pääsen matkustamaan Suomeen ilman ylimääräistä säätöä. Testin käyn tottakai tekemässä Helsingin lentokentällä ja toisen vielä uudelleen parin päivän päästä saapumisesta.

Olisi ihanaa nähdä millainen ruotsalainen joulu on, mutta mulle joulu perheen kanssa on liian tärkeä että sitä tulee tuskin moniin vuosiin koettua. Ollaan mun poikaystävän kanssa tosi perhekeskeisiä ihmisiä molemmat, ja tästä syystä meille molemmille on tosi ok että kumpikin viettää joulun omien perheiden seurassa. Ajateltiin kuitenkin pitää pienet pikkujoulut ennen mun lähtöä että näen edes vähän että mitä heidän perheen jouluperinteisiin oikein kuuluu.

Uuden vuoden aion viettää puolestaan Ruotsissa. Ollaan varattu hotellihuoneet kahdeksi yöksi Göteborgista yhdessä meidän kavereiden kanssa. Ihanaa päästä viettämään uutta vuotta hotellissa jota en ookkaan aiemmin tehnyt!

Tää olikin taas tällainen kuulumistentäyteinen höpöttelypostaus. Toivottavasti tykkäsitte ja ensi kerralla palaan taas vähän erilaisten asioiden merkeissä!

Ihanaa sunnuntaita teille ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *