Lifestyle

Ihanan turhat uudenvuodenlupaukset

Uutena vuotena tehdyt lupaukset kuuluvat siihen kategoriaan, jotka jakaa mielipiteitä laidasta laitaan. Oon törmännyt lupausten vähättelyyn niin kauan kuin muistan, ja mä kyllä osittain ymmärrän miksei osa ihmisistä niitä edes joka vuosi tee. Osa ihmisistä puolestaan kerää listalleen useamman lupauksen ja puhkuu täyttä intoa uuteen vuoteen. Ja useimmat vuodet mä kuulun juuri tähän jälkimmäiseen ryhmään.

Mun mielestä vuoden vaihtuminen on aina jotenkin freesi uuden alun tuulahdus. Syksyssä on samaa tunnelmaa, mutta uusi vuosi vie aina voiton. Tässä postauksessa mä haluan jakaa teille ne asiat, mitä vuosi 2020 mulle antoi ja mitä mä toivon tulevalta vuodelta 2021. Enjoy!

Ps; tän postauksen kuvissa mulla on päällä Audrey Leightonin suunnittelema kietaisumekko. Haaveilin siitä jo pari vuotta takaperin ja uskalsin laittaa sen tilauksen muutama kuukausi sitten. ❤️

Kiitos 2020

Vuoden 2020 alussa mun ainoa uuden vuoden lupaus oli matkustaa johonkin maahan, missä mä en oo koskaan ennen käynyt. Tämähän ei tietenkään onnistunut, vaan heti vuoden ensimmäisinä kuukausina meidän kaikkien elämä muuttui ja kaikkien täytyi opetella hyväksymään uusi normaali. Samoista asioista ei voinut enää unelmoida, vaan jokaisen meistä täytyi keksiä muita asioita jotka toi hieman valoa siihen outoon ja uuteen arkeen. Ahdistavinta vuodessa 2020 vuodessa on ollut varmasti se että kukaan ei tiennyt tulevasta ja milloin kaikki palaa ennalleen – jos on edes palatakseen. Yhtäkkiä ihmisistä tuli toisilleen ‘’vaarallisia’’ ja tilastojen lukeminen ja eristäytyminen on varmasti käynyt monen mielen päälle.

Vaikka vuosi 2020 on ollu erilaisin kaikista vuosista, on se silti opettanut mulle paljon ja kasvattanut mua ihmisenä. Vuoden 2020 aikana ehdin muuttamaan takaisin Maltalle, ja sieltä jälleen Ruotsiin. Sain mun vuosien takaisen ystävän takaisin ja tutustuin moniin uusiin ihaniin ihmisiin. Tajusin sen, kuinka tärkeää oma aika on mulle, ja löysin uusia harrastuksia, jotka aion pitää mun elämässä mukana niin pitkään kuin vain voin. Rakastuin aiempaa enemmän joogaan, mindfullnessiin, lukemiseen ja luontoon. Ymmärsin myös kaiken ylimääräisen draaman, juoruilun ja valittamisen rasittavuuden, joiden vähentäminen on parantanut mun elämänlaatua ja onnellisuutta huimasti. Kaikkein tärkeimpänä opetuksena vuonna 2020 koin sen, että tärkeintä elämässä on pitää huolta omista rakkaista ja viettää aikaa heidän kanssa aina kyllästymiseen saakka ja sitäkin pidemmälle – tietenkään sitä omaa aikaa unohtamatta. 🙂

Tervetuloa 2021

Vaikka en viime vuonna mitään oikeastaan luvannut, musta tuntuu että tämän vuoden alussa en oo puolestaan meinannut pysyä housuissani. Mä oon jotenkin niin inspiroitunut kaikesta uudesta ja on jotenkin ihanaa saada uusi alku kaikelle ja lähteä testaamaan ja tavoittelemaan niitä omia juttuja. Kirjoitin melkoisen pitkän listan mun haaveista uuden vuoden jälkeisen juhlinnan darraa potiessani, ja halusin näyttää niistä muutaman myös teille.

Haluan tähän väliin vielä sanoa, että mä oon tehnyt mun lupaukset vain inspiraation lisäämiseksi ja omaksi kannustukseksi. En lupaile liikoja ja haluan että mikään ei missään vaiheessa voi aiheuttaa mulle mitään suuria paineita. Miltei kaikki mun lupaukset on ollut joissain määrin mun elämässä mukana jo viimeisten vuosien aikana, eli mistään aivan uusista tavoitteista ei ole toki kyse. Alemmaksi laitoin kuitenkin vielä muutaman, vaikeammin saavutettavan ‘’haaveen’’, jotka haluaisin toteuttaa tämän vuoden aikana.

Mun lupauksia ovat muun muassa:

  • Opettele puhumaan sujuvampaa ruotsia
  • Vähennä alkoholin käyttöä
  • Lue lisää kirjoja ja opettele uusia taitoja
  • Joogaa, meditoi & liiku luonnossa
  • Käy useammin Suomessa

Haaveita joita haluaisin tänä vuonna saavuttaa:

  • Opi tekemään leuanvetoja
  • Opi kävelemään käsillä
  • Liity mukaan tanssitunneille
  • Kerää rahaa tiettyyn summaan saakka

Näiden kaiken lisäksi haluan myös keskittyä täysillä tähän blogiin, sillä onhan tämäkin mulle tosi rakas harrastus. Haluaisin ostaa kunnon kameran, opetella valokuvaamaan, sekä editoimaan kuvia ja kirjoittamaan tekstiä paremmin. Aina löytyy jotain missä voisi kehittyä.

Toivottavasti teilläkin on yhtä motivoitunut ja inspiroitunut fiilis vuotta 2021 varten. Haaveilkaa ja nauttikaa, palaillaan taas seuraavassa postauksessa ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *