Mun mielipide

Onnellisesti eksynyt

Mun elämäni suurin dilemma on ollut aina se, että en oo tiennyt mikä mua eniten kiinnostaa ja mitä haluaisin tehdä tulevaisuudessa työkseni – ja tiedän etten oo yksin tämän asian kanssa. Toisinaan tää asia stressaa mua ihan älyttömästi ja toisinaan taas elän päivä kerrallaan ja sivuutan koko asian. Mulla on kuitenkin tällä hetkellä työ josta tykkään, ihana työpaikka ja mitä parhaimmat työkaverit. Mun työ on mulle tosi tärkeä ja oon onnekas sekä tietenkin onnellinen, että saan tehdä sitä miltei mistä päin maailmaa tahansa.

Vaikka mulla onkin ihana työ, halusin silti tulla puhumaa tulevaisuuden sosiaalisista paineista erityisesti opiskeluun liittyen. Tuntuu että tää on ollut jo kauan ajankohtainen asia, ja moni meistä on tuntenut sekä itseaiheutettua stressiä että sosiaalista painetta omaa tulevaisuuttaan kohtaan. Maailmassa on tänä päivänä niin paljon erilaisia ammatteja mistä valita, mikä tietenkin luo valinnanvaikeutta ja tekee etenemisen vieläkin hankalammaksi.

”Joko hait kouluun?”

Mulle kouluun hakeminen ja muut opiskeluaiheiset asiat on ollut jotenkin tosi vaikeita aina siitä lähtien kun muutin ulkomaille ja aloitin työt iGamingin parissa. Oon ollut miltei koko ajan töissä aina siitä lähtien kun lähdin lukioista ja ns. ‘’hyvän’’ elämänlaadun takia opiskeleminen ei ole erityisesti houkuttanut. Mulle on kyllä usean vuoden ajan pudoteltu kysymyksiä siitä, että milloin muutan takaisin Suomeen ja haen kouluun. Vastauksena multa on aina saanut vain sen ‘’etten tiedä’’, tai ‘’katsotaan sitten vaikka vuoden päästä’’.

Mun ongelma on ehkä se, että oon kiinnostunut monista eri asioista sopivasti, eikä mulla ole oikein koskaan ollut sellaista kunnon intohimoa vain yhtä asiaa kohtaan. En oo tuntenut olevani jossain tietyssä asiassa tosi hyvä vaan oon ollut utelias oppimaan monia asioita ja oon ollut halukas kehittämään itseäni monissa eri asioissa. Voin myös myöntää olevani aika mukavuudenhaluinen ja sen takia mun on ollut hankalaa hakea kouluun, jättää työt ja aloittaa täysin uusi elämä jossain muualla. Mä myös yliajattelen usein kaiken, ja sen takia mun on ollut tosi hankalaa valita jotain tiettyä alaa itselleni. Mun on vaan yksinkertaisesti niin vaikeaa valita vain yksi asia jota haluaisin opiskella kun maailmassa olisi mahdollista oppia myös miljoonia muita kiinnostavia asioita. Tiedättekö mitä tarkoitan?

Virran vietävissä

Kunnioitan ihan älyttömästi niitä, jotka opiskelee ja raataa oman tiensä huipulle tai sitten siihen omaan unelmaduuniin. Arvostan myös niitä ihmisiä, jotka ei hanki mitään koulutusta, lähtee pohjalta ja paiskii töitä työmaailmassa yhä korkeammalle ja korkeammalle. Mun mielestä ei ole oikeaa eikä väärää polkua sinne mihin ikinä jokainen päätyykään, ja ehkä sen takia mä oon ollut niin virran vietävissä, elänyt päivä kerrallaan ja tehnyt samalla parhaani aina silloin kuin sitä tarvitaan.

Tiedän kuitenkin sen, että jotain mä haluan tulevaisuudessa opiskella – olipa se sitten kunnon koulussa, pienemmillä kursseilla tai missä tahansa muualla. Uusien asioiden opetteleminen ei ole koskaan turhaa ja sitä kannattaa tehdä vielä vanhuksenakin.

Mutta siihen saakka kunnes tiedän, voin sanoa että tässä on hyvä. Uskon aika vakaasti siihen, että asiat menee niin kuin niiden on tarkoitettu, ja jos vain itse ajattelee positiivisesti ja avoimin mielin voi päästä vaikka kuinka pitkälle (kovalla työnteolla tietenkin)!

Ootko sä tuntenut paineita opiskelusta? Ootko katunut opiskelemista tai sen pois jättämistä?

Kertokaa mulle teidän tarinoita, on ihana kuulla muita kokemuksia ja saada vertaistukea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *