Lifestyle

3 suurinta kokemusta mun elämässä

Mietin aika kauan että mistä haluaisin tänään kirjoittaa. Koitin kirjoitella kuulumisia ja väännellä myös muita aiheita, mutta mikään niistä ei tuntunut juuri nyt hyvältä. Pyörittelin hetken eri aiheita mielessäni kunnes löysin juuri sopivan aiheen.

Tänään haluan kertoa mun kolmesta erilaisesta kokemuksesta, jotka on mullistanut mun elämää jollain tasolla, eli hieman henkilökohtaisempaa postausta taas tiedossa. Erilaisia kokemuksia löytyy toki lisää ja näitäkin kolmea on todella hankala laittaa järjestykseen, mutta mun mielestä tää oli jotenkin tosi mielenkiintoinen aihe, varsinkin pohtia ihan omassa päässä. Suosittelen tekemään saman!

Ps; kuvat on otettu joulun aikoihin kun olin Suomessa. Kuvailtiin hetki Janin kanssa ja vitsit näistä tulikin kivoja!

Ulkomaille muutto ja matkustaminen

Mun muutto ulkomaille on ollut varmasti mun elämän suurimmista kokemuksista ja se tulee pysymään kärkipaikalla aina loppuun saakka. Ulkomaille muuttaminen antaa niin paljon, että sitä on vaikea edes käsittää. Jos saisin sanoa tuolle 19-vuotiaalle Marjutille kiitos, sanoisin sen aivan varmasti.

Mutta mikä siitä ulkomaille muuttamisesta tekee sitten niin ihmeellistä? Maailmassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, ja mun mielestä edes hetken ulkomailla asuminen antaa niin paljon kokemuksia aina kielen oppimisesta uusiin ihmissuhteisiin saakka. Tähän samaan kastiin menee myös matkustaminen, ja parin vuoden takainen reppureissaus Aasiaan tulee aina olemaan yksi mun upeimmista muistoista. Ulkomailla asuminen ja matkustaminen avartaa maailmaa ja auttaa arvostamaan sitä omaa kotimaata. Monesti näkee ihmisten haukkuvan Suomea, Suomen hallitusta ja säätä tajuamatta kuinka onnekkaita me ollaan siitä, että meillä on turvallinen kotimaa, joka huolehtii kansalaisistaan.

Mä oon kasvanut ihan mielettömästi henkisesti ulkomailla asumisen ajan. En tietenkään väitä, että ulkomaille pitäisi muuttaa saadakseen erilaisia kokemuksia tai kasvaakseen henkisesti. Haluan vain jakaa tämän sen takia, koska koen että tämä on kokemuksena mullistanut mun elämää aika paljonkin.

Läheisen menettäminen

En oo tainnut ihan hirveästi tästä asiasta puhua täällä blogin puolella, mutta me menetettiin meidän rakas isä äkillisesti kuusi vuotta sitten. Mun isä oli ihana, kiltti ja aina tosi kannustava – myös ulkomaille muuttamisen suhteen.

Läheisen menettäminen on varmasti yksi sellainen asia, joka mullistaa jokaisen elämää. Muutin Maltalle vain viikko hautajaisten jälkeen ja mun oli todella hankala prosessoida menetystä 19-vuotiaana. Sain aika paljon etäisyyttä kaikkeen ja uutta ajateltavaa, mutta kyllä tuo tapahtuma on kulkenut aina mun mukana ja kulkee edelleen. Läheisensä menettäneet varmasti tietävät, miten prioriteetit menevät aikalailla uusiksi ja arvostus elämää ja muita läheisiä kohtaan kasvaa entisestään. Turhista asioista riiteleminen, ylimääräinen draama ja muu ajanhukkaus ei voisi enää vähempää kiinnostaa.

Menettäminen on kamalinta mitä tiedän, mutta se kasvattaa, ja on muovannut mun ajattelumaailmasta ja musta itsestäni sellaisen mikä oon tänä päivänä. Ja en haluaisi olla yhtään erilainen.

Sairauden puhkeaminen ja sen hallitseminen

Mulla oli muutama vuosi sitten aikamoista stressiä työn puolesta. Juhlin tuohon aikaan myös aika paljon, söin mitä sattuu ja sitten samaisena keväänä mulla puhkesi refluksitauti. Mulla oli jatkuvasti huono olo, oksetti mutta mitään ei tullut ulos, väsytti ja koko tilanne ahdisti. Kävin tähystyksessä tarkistamassa ettei ole mistään pahemmasta kyse, eikä onneksi ollut. Sain lääkkeet refluksiin mutta eipä nuo lääkkeet mitään auttaneet. Refluksioireiden myötä alkoi tulla myös paljon selkä – ja niskakipuja, jotka taas puolestaan aiheutti mulle huimausta ja päänsärkyä. Oon kamppaillut tän taudin kanssa usean vuoden ajan, ja nyt musta vasta tuntuu että oon vihdoin löytänyt tavan elää miltei oireettomana.

Halusin kertoa tästä sen takia, että tää tauti on muuttanut mua ihmisenä aika paljon. Refluksitauti ei tietenkään ole vaarallinen, mutta se on kyllä äärimmäisen ärsyttävä tauti. Oireet ja niistä eroon haluaminen on kannustanut mua treenaamaan, syömään terveellisesti ja vähentämään epäterveellisiä elämäntapoja. Oon myös oppinut välttämään stressiä ja rauhoittumaan, ja etsimään sellaisia harrastuksia mitkä auttaa oireiden hallinnassa. Vaikka oonkin joskus kironnut tän taudin ja mun yliherkän kropan joskus alimpaan helvettiin, oon silti onnellinen että oon muuten terve ja mulla on mahdollisuus vähentää oireita omin keinoin. Kaikki ei siihen välttämättä pysty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *