Liikunta ja hyvinvointi Motivaatio

Liikunta ja hyvinvointi mun silmin

Onpa ihana nähdä kuinka paljon teitä käy aina välillä lukemassa mun postauksia. Tuo edellinen postaus näytti ainakin kiinnostavan monia, ja koitan kirjoitella jatkossakin vähän saman tyyppisiä juttuja tänne blogin puolelle. Tänään en kuitenkaan halua synkistellä vaan kertoa tarkemmin mun suhteesta liikuntaan ja hyvinvoitiin, ja siitä, kuinka pidän itseni motivoituneena. En sanoisi että oon mikään urheilija, vaan liikun lähinnä hyvän olon takia ja koitan tehdä sitä säännöllisesti. Tänä vuonna oon koittanut myös kiinnittää aiempaa enemmän huomiota mun ruokavalioon, joka on tehnyt selkeän muutoksen mun hyvinvointiin.

Mä oon aina ollut aika liikunnallinen ihminen. Äiti on laittanut mut jo pienestä pitäen balettitunnille, telinevoimisteluun ja myöhemmin vielä tanssitunneille. Oon aina harrastanut liikuntaa jollakin tavalla aina lukion loppuun saakka. Oon kiitollinen mun äidille että oon saanut käydä harrastuksissa ja näin oppinut siihen rutiiniin, että liike tekee hyvää kropalle ja näin siitä on tullut mulle enemmän elämäntapa kuin pelkkä harrastus. Maltalle muuton jälkeen liikunta tietenkin väheni hieman muutamia juoksulenkkejä ja kotitreenejä lukuunottamatta, mutta ehkä 1-2 vuoden siellä asumisen jälkeen uskaltauduin kuntosalille ja rakastuin treenaamiseen aivan täysin.

Aloin käymään salilla säännöllisesti vuonna 2017, ja voisin sanoa että jaksoin pitää tätä yllä aina vuoden 2018 loppuun saakka. Tämän jälkeen lähdettiin reppureissaamaan Aasiaan, jolloin luonnollisesti treeneihin tuli aika pitkäkin tauko. Aasian reissun jälkeen otin käyttöön ensimmäisen saliohjelman, jota tein aina vuoden 2020 alkuun saakka. Tässä ajassa sain huomattavasti enemmän tuloksia kuin koskaan ja olin kyllä niin paljon vahvempi kuin esimerkiksi tänä päivänä oon.

Mulla alkoi tulla viha-rakkaus -suhde treenaamiseen mun selkä – ja niskakipujen alettua. Korona laittoi salit kiinni ja koitin tehdä kotitreenejä meidän Maltan kämpän parvekkeella, mutta motivaation hiivuttua jätin lihastreenit sikseen ja aloitin sen sijaan tehdä pitkiä kävelylenkkejä, juoksulenkkejä ja erilaisia joogatreenejä.

Vaikka en ainakaan tällä hetkellä pysty tekemään kunnon salitreenejä mun niskajumien takia, oon onnellinen että oon löytänyt korvaavia liikuntamuotoja sen tilalle. Käyn viikottain tanssitunneilla, joka on saanut mun vanhan rakkauden tuota lajia kohtaan taas nousemaan, ja oon myös alkanut joogailemaan oikeastaan joka päivä. Tänä vuonna oon uskaltautunut enemmän salin puolelle, mutta en edelleenkään uskalla rehkiä niin paljon että saisin sellaisia tuloksia aikaiseksi kuin aiemmin. Noh, aika näyttää. Ehkä se on joku päivä taas mahdollista!

Mua motivoi liikkumaan aika monet asiat, mutta päällimmäisenä on varmasti se tunne siitä että on saanut purettua energiaa johonkin ja on hyvä olla. Asiat mun pään sisällä pysyy myös paremmassa järjestyksessä ja ajatus on niin paljon selkeämpi kun liikun säännöllisesti. On myös vaikea löytää parempaa tunnetta kuin se, että huomaa kehittyneensä jossakin vaikka aluksi se on tuntunut mahdottomalta.

Mua motivoi muun muassa myös nämä jutut:

  • Ennen – ja jälkeen kuvat
  • Treeniohjelmat
  • Terveellinen ruoka
  • Inspiroivat ihmiset
  • Osaavat ohjaajat
  • Läheisten kannustus
  • Aktiivisuusranneke
  • Uudet treenivaatteet

Mä oon oikeastaan aina ollut sitä mieltä, että jos syö muuten terveellisesti on herkut ja muut epäterveellisemmät vaihtoehdot ihan okei – ja oon sitä mieltä edelleen. En oo koskaan laskenut kaloreita, koska mua on aina vähän jännittänyt se jos se onkin vain negatiivinen juttu mun mielelle. Tänä vuonna halusin kuitenkin aloittaa syömään vieläkin terveellisemmin mun vatsaoireiden takia, ja otin siksi mukaan myös kaloreiden laskemisen. Ja voin sanoa että en oo kyllä pitkään aikaan voinut näin hyvin mitä juuri tällä hetkellä.

Ja ei, mun hyvä olo ei johdu siitä että lasken päivän kalorit. Mun hyvä olo johtuu siitä, että viikolla syön vain ja ainoastaan puhdasta ruokaa ilman ylimääräisiä kermaisia kastikkeita, leipää, maitotuotteita ja mahdollisimman vähän punaista lihaa. Se kun aloin laskemaan kaloreita, aloin kiinnittämään enemmän huomiota siihen mitä mä oikeasti päivittäin syön. Oon ollut myös tipattomalla tämän kuun mikä on varmasti myös auttanut asiaa. Ja en sano että tää on oikea tapa syödä, tää on vaan sopinut tosi hyvin mulle ja yritän pitää tästä kiinni myös jatkossa – paitsi viikonloppuisin aion tietenkin herkutella!

Mun vinkit liikuntaan ja hyvinvointiin on lähinnä siinä, että koita löytää se sun juttu ja halu kehittyä siinä enemmän ja enemmän. Missään ei tarvitse olla aluksi hyvä. Mä aloitin salilla käymisen vaikka olin aluksi siellä aivan kujalla. Aloitin myös joogan vaikka oon takareisistä yksi kankeimpia ihmisiä joita tiedän. Menin tanssitunnille vaikka en ollut varma kuinka vaikeita koreografiat on. Kannattaa vaan uskaltaa, sillä kun siitä sun harrastuksesta tulee rutiini, et osaa kuvitella enää elämääsi ilman sitä.

Kerro mulle mitkä asiat motivoi sua liikkumaan?

Ihanaa ja motivoitunutta tulevaa viikkoa ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *