Lifestyle Liikunta ja hyvinvointi Motivaatio

Lupausten edistysaskeleet

Oon päättänyt että tänä vuonna koitan kehittää itseäni monilla eri osa-alueilla. Haluan keskittyä enimmäkseen mun psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen, joita kohennan liikkumalla, syömällä terveellisesti ja muun muassa meditoimalla. Haluan panostaa tietenkin myös ruotsin kielen opetteluun, jotta mun elämä lähtisi paremmin rullaamaan täällä ja kommunikointi helpottuisi. Ajattelin kirjoitella tähän vähän päivitystä, että miten mä näissä oon tähän mennessä edistynyt. Koitan kirjoitella näitä päivityksiä tänne blogin puolelle tasaisin väliajoin jos joku on samanlaisten asioiden äärellä ja etsii vertaistukea. Tänne päivittäminen pitää varmasti myös mun omaa motivaatiota yllä. Toivottavasti tykkäätte. ❤️

Aikaisemmat aamut

Oon koittanut lähiaikoina herätä kokoajan aikaisemmin ja aikaisemmin (varsinkin viikolla) että saisin mun aamurutiineille enemmän tilaa. Mulla oli aiemmin pitkään tapana herätä kahdeksan aikoihin, mutta nyt oon saanut useampana viikkona itseni ylös jo ennen seitsemää. Huono puoli tällaisessa rytmissä on kuitenkin se, että viikonloppuisin on mahdotonta saada nukuttua pitkään, ja näin kävi myös tänä aamuna. Heräsin jo puoli seitsemän aikoihin, ja vaikka mua hieman väsyttikin, ei se oikeastaan haitannut. Ehdin tekemään pitkän aamujoogan ja nauttimaan ihan omasta olosta ennen muita päivän juttuja. Aamut on kyllä aina ollut mun lemppari aika päivästä, mutta nykyään tykkään niistä vielä enemmän. Luin hetki sitten Hal Elrodin Miracle Morning -kirjan, mikä on saanut mut vielä enemmän innostumaan mun aamurutiineista. Suosittelen jos haluat vähän ekstramotivaatiota sun aamuihin!

Selkäprosessi

Kävin ostamassa vihdoin ja viimein vastusnauhat itselleni mun fyssarin antamia selkäharjoituksia varten. Toivon että saisin pikkuhiljaa aktivoitua mun selkälihaksia ja näin myös parantamaan ryhtiä, jolloin myös kaikki mun kivutkin alkaisi helpottamaan. Edessä on varmasti vielä pitkä matka, mutta nyt en aio luovuttaa. En halua että joudun kärsimään päivittäisistä kivuista jo 25-vuotiaana. 😀 Tästä syystä haluan sanoa tässä välissä kaikille niille, jotka tekee esimerkiksi toimistotyötä: pitäkää huolta teidän kropasta. Kun ne lihakset menee jumiin, olkapäät kiertyy eteenpäin ja niska alkaa oireilla, sieltä on todella hankalaa päästä takaisin normaaliin. Haluan kuitenkin uskoa että jonain päivänä voin taas treenata normaalisti ja elää ilman tätä sumuista oloa ja pääkipuja, joita tässä ongelmassa vihaan kyllä eniten. Noh, oireisiin helpottaa onneksi pitkälti myös se, että on ”hakenut” apua ja on matkalla parempaan päin.

Juoksemisesta uusi lemppari

Treenaamisesta puheen ollen, oon tosi tyytyväinen mun vuoden 2021 alkuun. En oo tehnyt salitreenejä vatsatreenejä lukuunottamatta, mutta oon koittanut käydä viikoittain tanssitunnilla, juoksemassa sekä tekemässä muutamia treenejä stairmasterilla. Tuosta stairmasterista on tullut ehdottomasti yksi mun lempparilaitteista. Treeni on samaan aikaan tosi tehokas mutta ”helppo”, eikä se aiheuta jännitystä mun niskalle.

Musta tuntuu että mun into juoksemista kohtaan on vain kasvanut ruotsiin muuton myötä. Jos täällä paistaa aurinko, suuntaan suoraan merelle tekemään pienen juoksutreenin. Viime viikolla ylitin itseni ja juoksin miltei 9 kilometriä putkeen, mikä on mulle aivan älyttömän iso juttu. Kun on ihana sää ja hyvä musiikki korvilla, se juokseminen tuntuu yhtäkkiä maailman parhaalta liikuntamuodolta haha.

Oon huomannut mun kunnossa tosi paljon kehitystä, sekä myös sen, että tuloksia alkaa näkymään ulkoisesti. Ajattelin että voisin laittaa tänne jossain vaiheessa kuvia jos teitä kiinnostaisi seurata millaisia muutoksia saan aikaiseksi. Oon myös alkanut haaveilemaan uusista tavoitteista treenaamiseen liittyen, mutta kerron niistä sitten tarkemmin kun oon päässyt hieman haaveilua pidemmälle.

Eroon perfektionismista

Musta tuntuu että oon kehittynyt myös ruotsin puhumisessa tosi paljon. Aloitan seuraavaksi SFI:n viimeisen kurssin (D), jonka jälkeen voi suunnata halutessaan Svenska som andraspråk -kursseille. Mun mielestä tuo SFI-kurssi on ollut tähän mennessä tosi hyödyllinen, sillä puhuminen tuntuu paljon helpommalta sellaisessa seurassa, jossa muutkaan ei osaa kieltä aivan täydellisesti. Välillä tunnit on ollut hieman pitkästyttäviä, sillä tahti on todella hidasta, mutta pienellä jankkaamisella kaikki kertaaminen jää paremmin kieltämättä päähän!

Oon vieläkin hieman arka puhumaan, mutta se johtuu taas tästä suomalaisesta perfektionismista. Oon kuitenkin yrittänyt toitottaa itselleni pääni sisällä ettei sen puhumisen tarvitse mennä aivan täydellisesti ja niistä virheistä aina oppii. Hain muutama viikko sitten postista paketin ja koitin tuttuun tapaan sönköttää numeroa ruotsiksi. Olin melko vaivaantunut, mutta Postnordin työntekijä kuitenkin auttoi ja odotti kärsivällisesti että olin sanottavani sanonut. On jotenkin ihanaa miten tsemppaavia ihmisiä täällä on.

Tällaista päivitystä tällä kertaa. Muistakaa että mulle saa aina tulla laittamaan viestiä jos susta tuntuu, että voit samaistua johonkin asiaan tai haluat muuten vain antaa palautetta tai jutella. Ensi kerralla palaillaan taas eri aiheiden parissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *