Lifestyle

Mitäs tänne Ruotsiin kuuluu?

Mulla on ollut tällä viikolla ihan älytön hinku päästä taas kirjoittelemaan kuulumisia tänne blogin puolelle. Näinä aikoina tuntuu vähän hankalalta kertoa oikeastaan yhtään mitään, koska elämä kulkee lähinnä samalla kaavalla viikosta toiseen. Onneksi kesä ja kaikki kesäsuunnitelmat alkaa lähestyä, enkä oikeastaan jaksaisi odottaa että pääsen pian käymään myös perheen luona Suomessa!

Halusin tulla kuitenkin päivittämään jotain, sillä edellisestä kerrasta on jo hieman aikaa. Mulla on myös paljon inspiraatiota alkaa postailemaan enemmän ja useammin, ja toivon että mulla riittää aika (ja voimat) siihen. Tähän blogihiljaisuuteen on ollut lähinnä syynä mun jatkuvat pääkivut, ja oon koittanut olla mahdollisimman vähän näyttöjen ääressä. Mun kun tulee istuttua koneella päivittäin se 8 tuntia, minkä jälkeen mulla on kaksi kertaa viikossa kahden tunnin pituiset ruotsin tunnit Zoomin kautta. Näyttöä tulee siis tuijoteltua ihan liikaa, ja toivon että tän koronan jälkeen ei tarvitsisi tehdä aivan kaikkea etänä koneelta käsin.

Laskin itse asiassa ihan hetki sitten, että kuinka kauan tänne Ruotsiin muutosta on. Ja siitä on täsmälleen 7 kuukautta! Nyt mua hävettää kun oon sanonut ihmisille että oon vastannut ihmisille asuvani täällä vain noin muutaman kuukauden. Aika tuntuu menneen jollain tavalla todella nopeasti, tosi hankala selittää.

Ei, en osaa vieläkään ruotsia kunnolla ja mua ärsyttää miten jumissa oon sen kanssa. Ollaan koitettu puhua mun poikaystävän kanssa mahdollisimman paljon ruotsia kotona, mutta jotenkin se kääntyy aina automaattisesti takaisin englantiin. On jotenkin uskomattoman hankalaa vaihtaa kieltä toiseen, kun on tutustunut johonkin ihmiseen toisella kielellä. Ne suhteen eri kulmakivet ja kaikki inside-läpät on rakentunut niin tiukasti siihen kieleen, että sitä on todella hankala lähteä vaihtamaan. Mutta toisaalta, oon huomattavasti parempi kuin tänne tullessani, mikä on positiivista ja musta tuntuu että kunhan vain jaksan sitkeästi harjoitella, saatan alkaa puhua ruotsia sujuvasti jo tämän vuoden puolella. Koitan vain miettiä, että jos mä oon englanninkin saanut hiottua näin sujuvaksi, onnistuu se varmasti myös ruotsin kanssa. Mutta tiedättekö, se lausuminen mua ahdistaa kaikista eniten. Ehkä sen takia kun en tunne olevani oma monotoninen itseni kun joudun vaihtamaan melodiseen ruotsiin 😀 Ihan kuin koko persoonallisuus muuttuisi siinä samalla.

Muuten mun arkipäivät kuluu lähinnä töitä tehdessä ja treenaillessa. Päätin lähteä kokeilemaan Les Millsin Body Combattia, koska oon kuullut että nyrkkeilyn tyylisistä lajeista voi saada apua yläselkäkipuihin. Ja voi vitsit miten kivaa se on, oon ehkä löytänyt uuden lempparitunnin. Tunti kestää vain 45 minuuttia, mutta on uskomattoman tehokas ja sen jälkeen on kieltämättä aina ihan sairaan hyvä fiilis. Ajattelin kirjoittaa treeneistä erillisen postauksen, koska mulla on yksi juttu lisää minkä haluan kertoa teille tässä lähiaikoina!

Käytiin viime viikonloppuna myös Göteborgissa päivädrinksuilla ja syömässä meidän kavereiden kanssa. Päästiin myös ihailemaan Seminarieparkenin kirsikankukkia, ja pitihän siinä muutama kuvakin napata samalla. Oli kyllä niin kaunista, mutta samalla ihan järkyttävän kylmä 😀

Siinä taisi olla tämän kerran kuulumiset. Ajattelin kertoa seuraavissa postauksissa juurikin niitä treenijuttuja, tämän hetken lemppareita sekä sekoittaa mukaan vähän muitakin erikoisempia postausaiheita. Ihanaa vappua kaikille <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *