Liikunta ja hyvinvointi

Treeni update ja tavoitteena puolimaraton

En tiedä koska olisin ollut viimeksi näin ylpeä itsestäni treenaamisen osalta. Otin vuoden alussa tavoitteeksi päästä parempaan kuntoon ja päätin tuolloin keskittyä enemmän aerobiseen liikuntaan. Oon viimeiset vuodet tykännyt tehdä ihan perinteisiä salitreenejä, mutta tänä vuonna oon koittanut mahduttaa viikkoon yhden tai pari juoksulenkkiä ja erilaisia cardioon keskittyviä ryhmätunteja. Oon tyytyväinen tähän päätökseen, koska tunnen saavani parempia tuloksia näin päin, ja kun se stamina alkaa olla kunnossa, voi alkaa keskittyä nostelemaan taas niitä ”suurempia” painoja.

Jos haluat lukea enemmän mun treenaamisesta, täältä löytyy ainakin yksi laajempi postaus!

Viikossa mulla on yleensä aina yhdestä kahteen lepopäivää, jolloin koitan myös liikkua ihan vain omaksi ilokseni. Todellisuudessa mulle riittää myös vain yksi lepopäivä viikossa, koska en koe että mun jokainen treeni olisi jotenkin ylikuormittava. Lepopäivinä käyn kävelemässä, joogailen tai liikun muuten vain kevyemmin.

Ei tarkkaa treeniohjelmaa

Mulla ei oo ollut tämän neljän kuukauden ajan oikein mitään tietynlaista ”ohjelmaa”. Käyn kerran viikossa Body Compatissa, 1-2 kertaa tanssitunnilla ja 1-2 kertaa juoksemassa riippuen tietenkin mitä kaikkea oon sisällyttänyt mun viikon treeneihin. Noin kuukausi sitten halusin alkaa tekemään myös pari ”helpompaa” salitreeniä viikossa, jotta mun kroppa alkaisi taas tottua sellaiseenkiin treenimuotoon.

Jos joku ei oo vielä lukenut täältä mun blogin puolelta, mulla on ollut parin viimeisen vuoden aikana tosi paljon yläselkä – ja niskaongelmia. Tämän takia oon joutunut laittamaan painot paussille, koska joka kerta kun teen esimerkiksi jotain uuvuttavampaa yläkropalle, mulla on huono olo ja pää kipeä seuraavat pari päivää. Mut pysäytti 1,5 vuoden takainen, yli viikon kestävä huimaus, jota en halua enää koskaan kokea uudelleen.

Oon kuitenkin tullut (monien fyssari ja osteopaattikäyntien jälkeen) siihen tulokseen, että mun yläselän lihakset on vaan liian heikot ja mulla on ollut aina huono ryhti, mikä on varmasti suurin syy mun ongelmaan. Ja eihän sitä ryhtiä pysty parantamaan jos niitä selän lihaksia ei aktivoi.

Long story short, tämän takia halusin alkaa tekemään pieniä treenejä salilla kivusta huolimatta. Halusin ottaa salitreenit mukaan myös sen takia, että saan ylläpidettyä mun lihaskuntoa koska sitä tarvitsee myös esimerkiksi juoksemiseen ja ihan vain siihen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. En oo kuitenkaan ottanut siitä ylimääräistä stressiä, sillä musta tuntuu että mitä rauhallisemmin aloittaa, sitä paremmin mun yläselän lihakset alkaa kehittyä ja ryhti parantua.

Taukoilua joogasta

Oon joogaillut myös miltei päivittäin yli vuoden ajan, noh ainakin maaliskuuhun saakka. Mulla on nyt ollut muutaman viikon tauko joogasta koska mun ei oo vaan yksinkertaisesti tehnyt mieli astua matolle ja joogailla. En tajua kyllä mistä se johtuu, koska jooga on ollut mulle kuin henkireikä jo parin vuoden ajan. No, ehkä se innostus tulee jossain vaiheessa takaisin ja eikös se ole ihan hyvä ottaa tietyistä treeneistä vähän taukoa että voi palata sitten tuplasti parempana 🙂

Tämän hetken tilanne

Halusin sisällyttää tähän postaukseen mukaan myös pari kuvaa mun tämän hetkisestä tilanteesta. Oon tosi tyytyväinen, sillä vaikka syön aika paljon sitä suklaata (<3) ja elän melko epäterveellisesti aina viikonloppuisin, tuntuu silti että aerobisen liikunnan myötä se suurin turvotus on lähtenyt lätkimään. Vatsoja en oo toki treenannut, mutta oon iloinen että voin nähdä vähän vatsalihaksia turvotuksen alta – ainakin aina välillä. 😀 Luonnollisesti kaikkien kroppa on välillä vähän turvonnut ja se on enemmän kuin ok.

Oon iloinen että oon löytänyt mulle sopivan tavan treenata, pysyä hyvässä kunnossa ja nähdä jopa tuloksia. En ois vielä vuosi sitten nähnyt itseäni juoksemassa kahdeksaa kilometriä ilman suurempaa ongelmaa. Oon myös pitkästä aikaa myös tosi tyytyväinen mun kroppaan, ja säännöllisesti treenaamisen ansiosta mulla on tosi hyvä olo sekä fyysisesti ja henkisesti. Muistakaa löytää just sellaset liikuntamuodot itsellenne josta itse nautitte, se on niin tärkeää <3

Göteborgsvarvettiin Syyskuussa 2021

Ja sitten vielä yksi asia, mitä en oo vielä tänne blogin puolelle paljastanut. Varasin vuoden alussa itselleni paikan Göteborgsvarvetista, maailman laajimmasta puolimaratoonista, joka järjestetään tämän vuoden syyskuussa. Kyllä, minä, joka ei olisi aiemmin IKINÄ lähtenyt mukaan moiseen, päätin tehdä tämän ihan oma-aloitteisesti. Matka on kokonaisuudessaan puolimaratonin mittainen (n. 21km), ja kyllä mua suoraan sanottuna hieman mietityttää, että miten tuun siitä selviämään. En kuitenkaan halua ottaa tästä mitään stressiä, sillä kyseessä on mun ensimmäinen puolimaratooni, ja aion nauttia siitä täysillä ja ottaa kokemuksen vastaan just sellasena kun se on tarkoitettu. Nyt vaan vielä peukut pystyyn että se voidaan varmasti järjestää!

Jos haluatte jakaa omia treenikokemuksianne tai laittaa kommenttia muuten vain, ne on aina tervetulleita <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *