Lifestyle

Pikareissu vanhaan kotimaahan

Vihdoin kotona Ruotsissa. Tai ollaan me oltu täällä jo pari päivää, mutta musta tuntuu että tuon yli kuukauden kestävän matkalaukkuelämän jälkeen piti vähän lepäillä ja asettua. Mulla on ollut jotenkin todella väsynyt olo tuon reissun jäljiltä, vaikkei se loppupeleissä ollutkaan niin rankka kuin olin aluksi pelännyt. Tekemistä riitti kyllä reissun jokaiselle päivälle, mutta en valita – oli niin ihana käydä pitkästä aikaa Maltalla moikkaamassa kaikkia ihania ihmisiä joita mulla on ollut tämän kuluneen vuoden aikana ihan kamala ikävä!

Pienenä tiivistyksenä se, että vaikka mä asun tällä hetkellä Ruotsissa, teen edelleen töitä Maltalle etänä. Pääsin 1,5 viikoksi meidän toimistolle, ja vitsit kuin olikin kiva nähdä kaikkia työkavereita pitkästä aikaa. Töiden ohella tuli tehtyä vaikka mitä muita juttuja, ja Eurojen ollessa käynnissä kaikki oli aikamoisella juhlatuulella enemmän tai vähemmän. Maltan kesät on kyllä aivan parasta!

Vuokrattiin ensimmäisenä viikonloppuna tyttöjen kesken vene, josta olin luonnollisesti aivan innoissani. Veneilypäivät ovat olleet mulle aina lemppareita, mutta nyt sitä osasi arvostaa ihan eri tavalla kun ei tuolla saarella enää asu. Ei ole oikeastaan mitään parempaa kuin rentoutua koko päivä veneellä hyvässä seurassa ja käydä välillä pulahtamassa tuossa kristallinkirkkaassa meressä.

Muutama tunti reissusta meni myös futiksen katseluun. Jalkapallo on aina ollut itselle se laji, mitä tykkään mieluiten katsoa. Muistan kun katsottiin jo pikkulapsina yhdessä serkusten kesken jalkapallon maailmanmestaruuskisoja, josta (fun fact) mun ensirakkaus Cristiano Ronaldoa kohtaan roihahti. Nyt EM-kisojen aikaan mun kannustukset meni kyllä enemmän Suomen ja Ruotsin puolelle.

Mekko Hailys Laukku River Island Kengät H&M

Mun synttäripäivä osui juuri Malta-reissun alkupäähän. En halunnut tehdä mitään sen ”erikoisempaa”, koska halusin että säästettäisiin synttärijuhlinnat (kahden kesken) sitten Ruotsin puolelle. Mun ainoana toiveena oli vain päästä Akiin syömään. Vietettiin päivä Medasian beach clubilla, ja illalla mun poikaystävä oli varannut meille pöydän illallista varten. Ruoka oli taas niin älyttömän hyvää, ja oli ihanaa viettää muutama tunti aikaa oman murun kanssa ihan kahdestaan kun ei oltu nähty toisiamme yli kuukauteen.

Mulla ja mun ystävällä on vain kahden päivän ikäero, ja koska osuin juuri niiden aikaan jälleen Maltalle, päätettiin järkätä jo kolmannen kerran pienet yhteissynttäri-pippalot. Viime vuoden teemana oli ysäri, ja tänä vuonna haluttiin teemaksi vain jotain valkoista ja kesäistä. Rajoitusten takia ei pystytty kaikkia kavereita edes kutsumaan, mutta kyllä ne illanistujaiset pienemmälläkin porukalla onnistui. Kiitos ihanasta illasta Krista ja kaikki jotka pääsivät tulemaan paikalle❤️

Kavereiden näkemisen lisäksi koitin viettää myös tosi paljon aikaa toimistolla työkavereiden kanssa. Oli ihanaa päästä taas tekemään töitä hieman sosiaalisemmassa ympäristössä, mutta pakko myöntää että mun mieli on tottunut jo etätyöskentelyyn. Ennen musta tuntui että mun keskittymiskyky oli paljon parempi toimistolla työskenteltäessä, mutta nyt mulla on sellainen olo että saan parhaiten aikaiseksi jos oon kotona omassa rauhassa. Viikossa ei tietenkään ehdi tottumaan työympäristöön, ja oon varma että mitä kauemmin olisin ollut toimistolla, sitä enemmän olisin alkanut pääsemään siihen työmoodiin. Mulla tulee kuitenkin taas aivan älytön ikävä koko meidän työporukkaa, en ymmärrä miten voin olla niin onnekas että mulla on noin parhaat työkaverit!

Monia mua pidempään seuranneena varmasti kiinnostaa se, että mitä mieltä olin vierailusta Maltalla ja tuliko mulla sellainen olo, että haluaisin muuttaa sinne (taas) takaisin. Rehellisesti sanottuna mulla ei tullut Maltalla asumista ikävä ollenkaan, enkä osaa oikein edes selittää että miksi. Ainoa asia on se, että suurin osa mun parhaimmista ystävistä asuu edelleen siellä, ja olisi niin ihana asua lähempänä heitä ja nähdä niin paljon useammin – sama pätee myös työkavereihin. Kaikkea ei voi kuitenkaan saada, ja oon todella onnekas että pääsen vierailemaan mun vanhalla kotisaarella aina silloin tällöin. ❤️

Nyt on ihana olla taas Ruotsissa, nauttia Varbergin kesästä ja päästä osittain taas mukaan rutiineihin (kesällä kun se ei täysin ole edes mahdollista eikä tarvitsekaan olla). Oon niin innoissani että pääsen taas treenailemaan, sillä mun selkä kyllä tuntee sen tällä hetkellä ettei tätä kroppaa olla liikutettu kunnolla yli kuukauteen.

Ihanaa lauantaita kaikille, palataan taas!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *