Elämä ulkomailla Lifestyle

Uusi arki Göteborgissa

Neulemekko New Yorker Laukku Malene Birger Takki Vero Moda

Mulla tuli pitkästä aikaa taas sellainen fiilis, että voisin kirjoitella tänne hieman kuulumisia. Viime postauksesta on kieltämättä hetki aikaa, mutta mulla on ollut muita juttuja priorisoitavana tämän parin kuukauden ajan. Töissä on ollut kiirettä, muutettiin Varbergista Göteborgiin, ja oon halunnut rajoittaa hieman tietokoneella istumista selkäkipujen takia. Mun blogissa on ollut, ja tulee aina olemaan vähän pidempiä taukoja enkä mä onneksi ota niistä sen suurempaa stressiä. Haluan pitää mun blogin aina rakkaana harrastuksena, johon voin päivittää päiväkirjamaisesti mun ajatuksia kun siltä tuntuu,

Kuukausi uudessa kodissa

Mistähän mä aloittaisin. Kesä oli ja meni, ja ajattelin että skippaan suoraan syksyyn että pääsen puhumaan vähän ajankohtaisimmista asioista. Muutettiin Göteborgiin noin kuukausi sitten, ja arki on alkanut rullaamaan tosi hyvin. Löydettiin vuokrakämppä hyvältä sijainnilta, ja ollaan asetuttu uuteen kotiin ja uusiin rutiineihin nopeammin kuin uskoinkaan. Tuntuu itse asiassa siltä, että oltaisiin asuttu täällä paljon pidempään.

Meidän kämppä oli jo valmiiksi kalustettu, mikä teki meidän elämästä helpompaa muuttamisen osalta. Meidän kaikki tavarat mahtui muutamaan boksiin ja matkalaukkuun, joten itse muuttamiseen meni vain pari tuntia. Haaveilen silloin tällöin tyhjään asuntoon muuttamisesta, mutta kyllähän jo valmiiksi laitetun vuokra-asunnon kanssa säästää sekä rahaa että hermoja – varsinkin kun ei ole varma kuinka kauan siinä kyseisessä kodissa tulee asumaan. Ulkomailla asuessa musta on tullut enemmän ja enemmän minimalistinen mun omaisuuden kanssa, ja oon todella tarkka siitä mitä kaikkea ostan esimerkiksi huonekalujen osalta. Käytiin kuitenkin ostamassa mulle Ikeasta pieni kirjoituspöytä, jossa voin istua ja tehdä töitä meidän ruokapöydän sijaan haha. Se on kuitenkin niin pieni ja näppärä, että sen saa helposti mukaan sitten myös seuraavaan paikkaan!

Useaan eri paikkaan muuttaneena oon todennut sen asian, että ihminen sopeutuu muutoksiin tosi nopeasti. Ensimmäiset päivät Göteborgissa tuntui tosi oudolta ja vieraalta, mutta noin viikon jälkeen totuin jo rutiineihin, osasin kävellä paikkoihin ilman mapsia ja uusi koti alkoi tuntua kotoisalta paikalta. Jos vertaan tätä asuntoa muihin paikkoihin missä oon aikaani viettänyt, tää on ehdottomasti yks mun lemppareista! Koitan laittaa muutaman kuvan lähiaikoina, mutta luonnollisesti en halua paljon kuvata täällä koska kyseessä ei ole ikioma asunto ja kalusteet.

Uusi sali ja uudet treenit

Päädyin ottamaan salikortin SATS:ilta, koska se oli sijainniltaan kaikista paras. Valehtelisin jos väittäisin ettei mulla olis yhtään ikävä Varbergin Nordic Wellnessiä, sen upouutta tilavaa salia ja kivoja ryhmätunteja. Tää uus sali missä käyn on tosi täynnä kellonajasta riippumatta, ja tunnit ei oo yhtä kivoja edelliseen saliin verrattuna. Tältä Satsilta löytyy kuitenkin oma puoli joogalle, josta oon tykännyt tänä syksynä tosi paljon! Oon kokeillut hot joogaa, hatha joogaa ja voin ehkä sanoa, että oon löytänyt mun intohimon joogailuun uudelleen. Harmi vain etten oo enää niin venyvä kuin olin puoli vuotta sitten. Mutta eipä tuo mitään, eiköhän se sieltä palaa kun vain jaksaa venytellä jälleen säännöllisesti.

Mun selkä ei oo kyllä yhtään parempi kuin esimerkiksi puolisen vuotta sitten mikä saa mut välillä vähän raivon partaalle. Harkitsin jo personal trainerin hommaamista, mutta mun budjetti ei ainakaan vielä veny sellaiseen. Onneksi Satsilla oli mahdollista ottaa ilmainen tunti PT:n kanssa ja sain tosi paljon hyviä vinkkejä. Eniten moitteita tuli mun yläkropan heikkoudesta, huonosta ryhdistä ja huonosta liikkuvuudesta, mitkä ei tietenkään tullut mulle yllätyksenä. Koitan luottaa siihen, että pystyn korjaamaan tämän yksin jos en vain luovuta ja jatkan samaan malliin kuin aiemmin.

Ainiin! Göteborgin puolimaratonia ei valitettavasti päästy järjestämään rajoitusten takia, josta mulla oli vähän ristiriitaiset tunteet. Toisaalta mua ärsytti etten päässyt kokemaan sitä jo tänä syksynä, mutta toisaalta olin taas helpottunut mun kesän aikana ruostuneen kunnon takia. Puolimaraton siirrettiin kuitenkin ensi toukokuulle, mikä on mun mielestä vielä parempi ajankohta. Oon kuitenkin ollut niin uppoutunut siihen joogaan ja muihin treeneihin tänä syksynä että en oo edes muistanut ikävöidä juoksemista. Ehkä tulevalla viikolla voisin mennä kokeilemaan Göteborgin lenkkipolkuja!

Syysarkea ja omaa aikaa

Mun syksy on ollut samaan aikaan tosi kiireinen ja samaan aikaan oon koittanut keskittyä taas enemmän rauhoittumiseen ja hyvinvointiin. Ollaan mun muassa pidetty pienet tuparit, käyty pyörähtämässä Köpiksessä ja kierrelty uusia kotikulmia. Tietenkin suurin osa ajasta menee myös töihin, johon on ollut tosi kiva keskittyä kiireisemmän kesän jälkeen.

Nyt kuitenkin on tiedossa muutama viikonloppu, jolloin ei ole suunnitelmissa yhtään mitään – mikä on tosi jees. Tietenkin jotain pieniä viime hetken suunnitelmia saattaa ilmaantua, mikä ei tosin haittaa. Mun tän kuun toiveina olisi ainakin päästä käymään Lisebergin Halloweenissa, käydä kuuntelemassa livemusiikkia ja viettää aikaa mun poikaystävän ja kavereiden kanssa.

Pidin tän postauksen vain tällaisena kuulumistulvana, jossa ei ole oikein päätä eikä häntää. Seuraavissa postauksissa pidän enemmän kiinni aiheesta, ja nyt se on varmasti paljon kivempaa kun oon pyöräyttänyt tän postailun taas käyntiin pienen tauon jälkeen.

Ihanaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *