Lifestyle Motivaatio

Mitä kuuluu mun tämän vuoden lupauksille?

Heippa ihanat ❤️ Selailin mun vanhempia kirjoituksia, ja törmäsin mun tämän vuoden tammikuussa kirjoitettuun postaukseen, jossa listasin mun lupaukset tälle vuodelle. Oon päivittänyt niiden tilannetta vain kerran, ja ajattelin päivittää nyt ainakin vielä yhden lisää ennen kuin vuosi 2021 on mennyt menojaan, ja on aika laatia uusia lupauksia. Huhhuh, toivotaan että oon saanut tänä vuonna edes jotain aikaiseksi!

Ensimmäinen lupaus: ”Opettele puhumaan sujuvampaa ruotsia”.

Mähän olin Ruotsin valtion järjestämällä SFI-kurssilla kevääseen saakka, mutta lopetin sen kesän kiireiden, Göteborgiin muuton ja muiden syiden takia. Musta tuntui että kurssilla käytiin asioita liian hitaasti, opettajat vaihtui liian usein ja kaikki oli hieman hankalaa zoomin välityksellä. Oon kuitenkin tosi onnellinen että kävin kurssia muutaman kuukauden, sillä siellä sain ensiaskeleet sille, että uskalsin ylipäätänsä puhua ruotsia tuntemattomille ihmisille.

Joten tähän lupaukseen voisin sanoa sellaisen päivityksen, että sinne suuntaan ollaan ainakin menossa. Osaan kehitellä lauseita paljon paremmin, mutta mulla on edelleen aika suuri kynnys vastata pidemmästi tuntemattomille ihmisille. Koitan keskustella mun poikaystävän kanssa ruotsiksi mahdollisimman paljon, mutta välillä on kiva puhua myös tutulla ja turvallisella englannin kielellä. Kehitystä on kuitenkin tapahtunut ja oon tosi ylpeä siitä. 🙂

Toinen lupaus: ”Vähennä alkoholin käyttöä”

Mä oon huomannut, että oon nykyään tosi herkkä alkoholille, ja se vaikuttaa mun kroppaan niin paljon jälkikäteen. Se johtuu varmasti siitä että on tulossa vanhemmaksi, eli on luonnollista ettei baarissa ravaaminen ja bailaaminen enää kiinnosta. Mulla on myös refluksitauti, joka ei tykkää yhtään alkoholista, ja se onkin yksi suurimmista syistä käytön minimointiin. Lisäyksenä vielä se, että treenaaminen sujuu PALJON helpommin, mikäli ei makaa joka viikonloppu kotona krapulassa ja joudu vielä kaikenlisäksi toipumaan siitä kolmea päivää. 😀

Dinnereille on kuitenkin kiva mennä ja ottaa muutama lasi viiniä siinä yhteydessä – enkä pistä pahakseni jos pääsee välillä vähän juhlimaan ja tanssimaan. Mutta vastauksena tähän lupaukseen, voisin sanoa että hyvällä mallilla ollaan.

Kolmas lupaus: ”Lue lisää kirjoja ja opettele uusia taitoja

En oo koskaan nuorempana ollut mikään lukutoukka, ja ensimmäiset kokonaiset kirjat oon lukenut vasta muutaman vuoden sisällä. Myös tänä vuonna on tullut luettua monia eri kirjoja, mutta konkreettisten kirjojen sijaan oon lukenut kirjoja Storytelin kautta. Luin sieltä juuri Hanna Markukselan paljon kehutun kirjan nimeltä Suorituskyvyn salaisuus: Vireystilan säätelyn avulla huipputuloksiin, mikä oli tosi mielenkiintoinen. Tällä hetkellä mulla on menossa jälleen yksi unikirja, Anna Tommolan Yöllinen elämämme. Oon superkiinnostunut unesta, unista, aivoista ja psykologiasta ylipäätänsä, minkä vuoksi tämä uniin liittyvä kirja ei ole ensimmäinen eikä viimeinen haha. Mulla olis muitakin kirjavinkkejä, mutta kun niitä on niin paljon, säästän ne erilliseen postaukseen.

Koska mä en oo opiskellut vielä mitään, enkä tiedä mikä musta edes tulee ”isona”, oon koittanut etsiä sitä omaa selkeämpää intohimoa kokeilemalla erilaisia juttuja ja opettelemalla erilaisia taitoja. Tunnen kyllä itseni siinä mielessä, että tiedän kyllä mistä asioista tykkään, mutta mun mielestä maailmassa on niin paljon erilaisia asioita joita ei kannata jättää kokeilematta. Mitä jos se oma lempparijuttu on joku sellainen asia, mitä ei ole koskaan kokeillut?

Oon aina ollut kiinnostunut sivustoista ja niiden rakentamisesta, ja sen vuoksi aloitin pienen pikakurssin koodaamisen alkeisiin. Se on NIIN hankalaa, mutta tarvitsen sitä välillä sekä töissä että täällä blogin puolella, minkä vuoksi ajattelin sen olevan kaiken arvoista. Plussana on vielä se, että mun mielestä on mielenkiintoista tietää, miten kaikki on rakennettu ja miten esimerkiksi kaikki napit, lomakkeet ja muut netissä olevat toiminnot toimivat. Se tekee oppimisesta mielekkäämpää. Eli kyllä, olen tänä vuonna ehtinyt oppimaan ainakin jotain, eli voisin sanoa että tätä lupausta on ainakin yritetty pitää!

Neljäs lupaus: ’’Joogaa, meditoi & liiku luonnossa

Nämä pari pandemia-vuotta ovat olleet itse kullekin tosi rankkoja, ja mä oon henkilökohtaisesti sitä mieltä, että omasta pääkopasta huolehtiminen on niin tärkeetä. Tämän vuoksi joogasta on tullut mulle henkireikä. Kesällä oli kuitenkin lähellä, ettei mulla lähtenyt siitä motivaatio, mutta Göteborgiin muuton yhteydessä oon löytänyt sen uudelleen. Mun salijäsenyyden yhteydessä on oma osa joogalle, jonka tunnit on noussut ihan mun lemppariksi! On myös kiva huomata, kuinka nopeasti sitä myös notkistuu kun vaan jaksaa joogailla säännöllisesti. Joogan yhteydessä voi myös meditoida, mikä ruksaa myös tuon toisen kohdan lupauksesta! Ruotsiin muuton jälkeen luonnossa liikkuminen on ollut paljon helpompaa, joten sitä on tullut tehtyä välillä enemmän ja välillä vähemmän. Käytiin myös mun hyvän ystävän kanssa kesän alussa noin viikon mittaisella vaelluksella, minkä haluan toteuttaa varmasti uudelleen!

Viides lupaus: ”Käy useammin Suomessa

Viimeisenä lupauksena oli tämä, minkä oon halunnut toteuttaa aina joka vuosi ulkomaille muuton jälkeen. Oon tavallisesti käynyt Suomessa vain kaksi kertaa, kerran jouluna ja kerran kesällä. Tänä vuonna oon kuitenkin onnistunut käymään Suomessa jo kaksi kertaa, ja kolmas tulee kun pääsen jouluksi kotiin. Positiivista on myös se, että oon mun etätyön ansiosta saanut viettää Suomessa kauemmin kuin perinteisen viikon tai kaksi. Keväällä olin Suomessa miltei kuukauden, jonka aikana ehdin tehdä niin paljon!

Korona on kuitenkin rajoittanut aika paljon matkustamista tämän vuoden aikana, ja tästä syystä en oo ottanut tästä ”lupauksesta” edes niin paljon stressiä. Oon kuitenkin tosi onnellinen, että oon päässyt viettämään tänä vuonna aikaa mun perheen, isovanhempien ja kavereiden kanssa hieman kauemmin kuin edellisenä vuosina. Eli tämänkin lupauksen voisi ruksia jo näillä puitteilla pidetyksi!

Olin listannut myös muutaman haaveen, joita olisin halunnut tänä vuonna saavuttaa. Tähän kuului mukaan leuanvedot (not gonna happen :D), käsillä kävely, tanssitunnille liittyminen sekä rahan kerääminen. On aina ihanaa haaveilla, mutta en usko että kaksi ensimmäistä tulee tapahtumaan tämän vuoden puolella. Tanssitunteja en ole vielä ehtinyt tutkia kun oon ollut niin kiireinen kaikkien muiden treenien (kuten joogan) kanssa, ja jos totta puhutaan, mulla ei olisi varmaan just nyt edes aikaa (ja budjettia) etsiä kunnon tanssiopistoa. Oon kuitenkin käynyt Satsin järkkäämillä tanssitunneilla, mikä riittää mulle näin aluksi. Rahaa on onneksi tullut kerättyä, mutta ei ehkä niin paljon kuin olisin toivonut. Tästäkään en aio ottaa sen suurempia paineita, sillä kun verot ja laskutustoimistot vie puolet palkasta pois, on sitä hankala edes saada mitään säästöön.

Olipas kiva huomata, että oon onnistunut pitämään ainakin suurimmin osin lupauksista kiinni. Olin itse asiassa jo unohtanut niistä pari, mutta selkeästi ne on jäänyt edes jotenkin mun alitajuntaan. En kuitenkaan aio piiskata itseäni neljästä viimeisestä lupauksesta, sillä kaikki ei ole aina toteutettavissa ja sekin on ihan ok.

Ootko sä onnistunut pitämään vuoden 2021 lupauksia?

2 kommentti

  1. Jasmin says:

    Tosi kiva postaus!♥

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    1. Marjut says:

      Voi kiitos ihana <3 Kiva että tykkäsit 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *