Motivaatio

Mun tavoitteet vuodelle 2022

Ihan näin aluksi haluaisin toivottaa (vaikkakin hieman myöhässä) ihanaa uutta vuotta kaikille! Toivottavasti teillä on ollut inspiroitunut olo ja vuoden 2022 ensimmäiset viikot on lähtenyt hyvin käyntiin. Tänään haluaisin puhua kaikesta inspiroivasta, eli uuden vuoden lupauksista ja mun erilaisista tavoitteista tätä tulevaa vuotta varten.

Vuoden 2021 onnistumiset

Vuosi 2021 oli mun mielestä lupausten osalta tosi onnistunut. Kirjoitin aiheesta jo vuoden 2021 viimeisinä kuukausina, mutta haluan sanoa asiasta vielä muutaman sanan. Mun lupaukset oli toki aika ympäripyöreitä, mutta sellaisiksi halusinkin ne jättää. Halusin aloittaa kevyin askelin, sillä tiesin jo valmiiksi, että jos laitan riman liian korkealle, multa voi lähteä motivaatio yhtä nopeasti kuin se tulikin. Esimerkiksi yksi mun lupauksista oli, että oppisin puhumaan sujuvampaa ruotsia. Tosi sujuvaa se ei tietenkään vielä ole, mutta suuri kehitys on tapahtunut vuoden 2021 aikana.

Tämä pätee oikeastaan kaikkiin lupauksiin. Eteenpäin ollaan päästy aika hurjasti, mutta valmista ei tietenkään vielä ole tullut. Ja se on mun mielestä aivan ok, ja tästä syystä oon sitä mieltä, että vuosi 2021 oli super onnistunut ja töiden paiskiminen tuotti tulosta. Tänä vuonna koitan kuitenkin parantaa vielä entisestään!

mun uuden vuoden lupaukset 2022

Kuukausittaiset tavoitteet

En oo aina ollut yhtä inspiroitunut uuden vuoden lupauksista, enkä oo aiemmin niihin edes uskonut. Viime vuonna kirjoitin kuitenkin postauksen aiheesta, johon listasin vuoden 2021 haaveet ja tavoitteet. Ja tiedättekö mitä? Se oikeasti auttoi. Musta tuntuu että sain tosi paljon tehtyä ja pysyin inspiroituneena koko vuoden. Niinhän sitä sanotaan, että tavoitteet ja haaveet pitäisi aina kirjoittaa johonkin sen sijaan, että pitäisi ne vaan pään sisällä. Ja näin mä ajattelin tehdä myös tänä vuonna!

Sain mun siskoilta joululahjaksi päiväkirjatyyppisen kalenterin, jonka aion ottaa käyttöön tänä vuonna. Kalenterissa on joka kuukaudelle oma sivunsa, johon on mahdollista listata kolme tavoitetta sekä muutaman välietapin niiden toteuttamiseksi. Lisäksi jokaiselle päivälle on oma sivunsa, johon voi listata pienempiä, päiväkohtaisia tavoitteita sekä kirjoitella kaikkea mitä mieleen tulee. Oon niin onnellinen tästä lahjasta, ja yhtenä mun lupauksena onkin pitää tästä kirjasta hyvä huoli ja täyttää sitä vuoden ajan parhaani mukaan. Haluan tänä vuonna keskittyä enemmän kuukausittaisiin tavoitteisiin kuin siihen, että tekisin vain pari lupausta koko vuodelle.

kirja vuoden tavoitteille

Vuoden 2022 lupaukset

Mun tämän vuoden suuremmat tavoitteet ovat melkeinpä samanlaisia kuin viime vuonna. Ne liittyvät lähinnä mun selkäkipuihin ja siihen, että koitan opiskella uusia asioita löytääkseni sen oman juttuni.

Mun tämän vuoden tavoitteita ovat muun muassa:

 • Rahan säästäminen tiettyyn summaan saakka
 • Liikkuvuuden ja ryhdin parantaminen (tämä on valitettavasti monen vuoden prosessi)
 • Oman toiminimen perustaminen
 • Ruotsin kielen opettelemista
 • Opiskelua ja kirjojen lukemista

Mutta koska haluan keskittyä enemmän kuukausikohtaisiin, pienempiin tavoitteisiin, en pysty niistä vielä valitettavasti sen enempää kertomaan. Tammikuun tavoitteena mulla on kuitenkin viime vuoden tavoin olla tipaton, sekä saada oman toiminimen asiat rullaamaan. Ja kaikki näyttäisi oikein hyvältä ainakin tähän mennessä. 🙂

Ideoita uuden vuoden lupauksiin

Mun omana ehtona uuden vuoden lupauksiin on se, että ne on enemmänkin tavoitteita kuin lupauksia. Lupaus on ehkä enemmän se, pyrin tekemään parhaani saavuttaakseni noi tavoitteet. Eli jos mä haluaisin sanoa tässä mun suurimman uuden vuoden lupauksen, on se varmasti se että yritän olla kaikilla elämän osa-alueilla jotenkin edes parempi kuin edellisenä vuonna. Alla muutama vinkki mitkä osa-alueet kannattaa ottaa huomioon, jos haluaa listata useampia tavoitteita:

 1. Oma terveys
 2. Henkinen kasvu
 3. Ihmissuhteet
 4. Ura/opiskelu
 5. Raha ja talous
omat tavoitteet vuodelle 2022

Lupauksia ja tavoitteita voi keksiä näiden osa-alueiden pohjalta. Jokaisella ihmisellä on luonnollisesti omat henkilökohtaiset tavoitteensa, mutta keräsin kuitenkin alle muutaman esimerkin, mitä itse oon käyttänyt, tai voisin käyttää omien tavoitteiden suunnittelussa.

Terveys

 • Ryhdin parantaminen selkäkipujen vähentämiseksi
 • Sopimattomien ruokien vähentäminen refluksitaudin hallitsemiseksi
 • Hampaiden lankaaminen päivittäin suun terveyden ylläpitämiseksi

Henkinen kasvu

 • Self help -kirjojen luku ja erilaisten podcastien kuuntelu eri vinkkien saamiseksi
 • Omalta mukavuusalueelta poistuminen kuten tuntemattomille ihmisille höpöttely ja eri kielten puhuminen
 • Omien mielipiteiden selkeämpi ilmaiseminen esimerkiksi parisuhteessa

Ihmissuhteet

 • Laatuajan varmistaminen esimerkiksi oman kumppanin, ystävien ja perheen kanssa
 • Puhelut isovanhemmille, vanhemmille ja muille tärkeille ihmisille
 • Myrkyllisempien ihmissuhteiden irtipäästäminen

Ura/opiskelu

 • Uudelle kurssille osallistuminen ja uusien asioiden oppiminen
 • Työkohtaiset tavoitteet; omien suoritusten parantaminen
 • Palkankorotus -tavoitteet ja muut bonukset

Raha ja talous

 • Tietyn summan säästäminen kuukaudessa/vuodessa
 • Sijoittamiseen tutustuminen ja osakkeiden ostaminen
 • Oman asunnon osto tai jokin muu talouteen liittyvä hankinta

Joillekkin uuden vuoden lupaukset voivat olla täyttä hevonpuppua, mikä on mulle myös täysin ok. Kaikki ihmiset ovat niin erilaisia, eivätkä kaikki voi edes inspiroitua samoista asioista. Tavoitteiden tekeminen ei ole mikään vakuus sille että menestyy ja onnistuu, mutta jos lupaukset antavat edes vähän inspiraatiota ja joillekin vaikka ihan vain pilkahduksen valoa tulevaan, kannattaa se ehdottomasti tehdä. Varsinkin jos tavoitteena on eri elämän osa-alueet ja haluaa tosissaan saada aikaiseksi muutoksia.

Lupausten tuoma inspiraatio

Oon itse tosi inspiroitunut tästä vuoden alusta. Mulla on vähän samanlaiset fiilikset kuin viime vuonna. Oon näiden tammikuun ensimmäisten viikkojen aikana listannut erilaisia suunnitelmia ja fiilistellyt tätä inspiroitunutta oloa. Tiedän että kaikkia tavoitteita ei ole mahdollista saavuttaa, mutta mun mielestä on kivaa miettiä että pienilläkin asioilla on mahdollista saavuttaa suurempia asioita pidemmällä aikavälillä. On siis tosi mielenkiintoista tehdä taas pientä recappia esimerkiksi puolen vuoden päästä ja katsoa mihin tästä on edetty. Toivottavasti tekin ootte löytäneet omat tavoitteenne, olipa ne sitten vanhoja tai vasta nyt kehiteltyjä!

Palaillaan taas ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *